Salade met garnalen, avocado en mangochutney
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met garnalen, avocado en mangochutney

Salade met garnalen, avocado en mangochutney

2 porties | met tomaat en zonnebloempitten

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Garnalen, frisse groenten, zoet-zure mangochutney en romige avocado: deze salade heeft het allemaal! Samen vormen ze een gezond en smakelijk geheel - perfect als lunch of tussendoortje.

Labels:
Recept
Allergenen :
Schaaldieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

160 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

80 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd)

1 stuk(s)

Avocado

2 stuk(s)

Tomaat

120 gram

Rucola en veldsla

20 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

2 tl

Wittewijnazijn

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1711 kJ
Energie (kcal)409 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd3.5 g
Koolhydraten19.6 g
waarvan suikers15.3 g
Vezels5.8 g
Eiwitten17.4 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Grillpan of koekenpan
Saladekom

Instructies

1

Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de tomaat in blokjes.

2

Verhit 1 el olijfolie in een grill- of koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen 1 - 2 minuten per kant. Breng goed op smaak met peper en zout.

3

Meng in een saladekom de slamix met de tomaat en 1/2 el olijfolie. Voeg 2 tl wittewijnazijn toe en meng door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de salade over de borden. Leg de garnalen erbovenop en garneer met de mangochutney, avocado en zonnebloempitten.