Rumpsteak met chimichurri
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rumpsteak met chimichurri

Rumpsteak met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade

Rumpsteak wordt beschouwd als één van de meest malse stukjes rundvlees. Het zit net achter de staart, heet ook wel de dikke ziel, en wordt tevens gebruikt voor carpaccio.

Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

125 gram

Champignons

65 gram

Rode cherrytomaten

2 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Groene peper

¼ stuk(s)

Sjalot

4.95 gram

Verse bladpeterselie en koriander

5 gram

Verse oregano

1 stuk(s)

Rumpsteak

20 gram

Rucola

20 gram

Amandelen

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1062 kcal
Energie (kJ)4443 kJ
Vetten65 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers5 g
Vezels4.3 g
Eiwitten45 g
Zout0 g

Benodigdheden

Kleine kom
Aluminiumfolie
Keukenpapier
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Haal de rumpsteak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan en bak de aardappelpartjes 20 – 23 minuten op middelhoog vuur, of tot ze goudbruin en krokant zijn. Schep regelmatig om.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de rumpsteak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast. Verwijder de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.

Snijden
2

Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Halveer de rode cherrytomaten. Pers de knoflook of snijd fijn.

Chimichurri maken
3

Verwijder de zaadlijsten van de groene peper. Snijd de sjalot, de groene peper en de verse bladpeterselie, koriander en oregano zeer fijn. Voeg toe aan een kleine kom en meng met de olijfolie, de helft van de zwarte balsamicoazijn, de helft van de knoflook en peper en zout naar smaak.

Tip: Heb je een keukenmachine? Maak de chimichurri dan hierin!

Steak bakken
4

Dep de rumpsteak droog met keukenpapier. Verhit de overige boter in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de rumpsteak 1 – 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Zet de pan terug op het vuur en voeg de champignons en de overige knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout en bak 4 – 5 minuten. Blus daarna af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.

Rumpsteak snijden
5

Meng ondertussen in een saladekom de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rucola, de rode cherrytomaten en de amandelen toe en meng goed. Snijd de rumpsteak in plakken.

Tip: Snijd de steak tegen de draad van het vlees in. Zo verkort je de spiervezels van het vlees en krijg je een malser hapje.

Serveren
6

Verdeel de rumpsteak over de borden. Verdeel ook de champignons, de salade en de aardappelen over de borden. Garneer de rumpsteak met 1 1/2 el chimichurri per persoon en serveer met de mayonaise. Verdeel de overige chimichurri over de champignons.