Romige tomatencurry met noedels en kokosei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige tomatencurry met noedels en kokosei

Romige tomatencurry met noedels en kokosei

Curry wordt in Azië veel gegeten met een gekookt ei. Vandaag maak jij het ei net wat spannender door deze met geroosterde kokos te paneren. Samen met gedroogde specerijen, verse kruid-en en romige kokosmelk past dit perfect bij de zachte smaak van de spitskool.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Eieren
Selderij
Mosterd
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

150 gram

Spitskool

1 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

½ blik(ken)

Tomatenpuree

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

75 ml

Kokosmelk

70 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2720 kJ
Energie (kcal)650 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd16.5 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels10 g
Eiwitten20 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Snijd de spitskool in de lengte in kwarten en vervolgens fijn
1

Breng 500 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de spitskool in de lengte in kwarten en vervolgens fijn. Snijd de tomaat in parten.

2

Zorg dat het ei net onder water staat in een andere pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook het ei in 6 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel het ei.

Haal uit de pan en rol het ei hier doorheen. Bewaar apart, maar gooi het geroosterde kokos-rasp niet we
3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en rooster de kokosrasp, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en rol het ei hier doorheen. Bewaar apart, maar gooi het geroosterde kokos-rasp niet weg.

4

Verhit vervolgens de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en bak de knoflook, rode peper, spitskool en tomaat 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree en currykruiden toe en bak al roerende 1 minuut.

5

Voeg de kokosmelk en 25 ml water per persoon toe en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten op middellaag vuur.

Giet daarna af en voeg toe aan de wok of hapjespan. Breng op smaak met peper en zout
6

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, in 3 - 4 minuten in de pan met deksel gaar. Giet daarna af en voeg toe aan de wok of hapjespan. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd het kokosei doormidden en serveer samen met het overige kokosrasp
7

Verdeel het gerecht over de borden. Snijd het kokosei doormidden en serveer samen met het overige kokosrasp.