BestellenCadeaubon
Romige farfalle met courgette en geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige farfalle met courgette en geitenkaas

Romige farfalle met courgette en geitenkaas

met zongedroogde tomaten en broccoli

Geitenkaas is al eeuwenlang populair. De oude Grieken noemden het 'het geschenk van de goden'. Het is veelzijdig, van mild tot pittig, en past perfect in zowel hartige als zoete gerechten.

Labels:
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

40 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte belegen geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Zongedroogde tomaten

90 gram

Farfalle

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

75 ml

[Zoutarme] groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3062 kJ
Energie (kcal)732 kcal
Vetten30.5 g
waarvan verzadigd16.5 g
Koolhydraten78.4 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels9.5 g
Eiwitten29.5 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan met deksel

Instructies

Koken
1
  • Bereid de bouillon. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. 
  • Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel en kook de pasta 10 - 12 minuten.
  • Voeg na 5 minuten de broccoli toe aan de pasta. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de zongedroogde tomaten klein. 
Bakken
2
  • Halveer ondertussen de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. 
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook, courgette en gedroogde oregano 5 minuten op middelmatig vuur. 
  • Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. 
Roomsaus maken
3
  • Voeg de pasta, de broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 3 minuten (zie Tip). 
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houdt niet iedereen van geitenkaas? Serveer dan alle geitenkaas apart op tafel.

Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden. 
  • Bestrooi met de overige geitenkaas.