Romige ragù bianco met rundergehakt en casarecce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige ragù bianco met rundergehakt en casarecce

Romige ragù bianco met rundergehakt en casarecce

met champignons en courgette

Ragù bianco is een Italiaanse saus met vlees of gevogelte, die je lang laat pruttelen. Bekender nog dan ragù bianco is de rode variant: ragù alla bolognese.

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

70 gram

Champignons

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

90 gram

Casarecce

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

25 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3545 kJ
Energie (kcal)847 kcal
Vetten41.1 g
waarvan verzadigd16.6 g
Koolhydraten74.1 g
waarvan suikers10 g
Vezels6.6 g
Eiwitten39.7 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Waterkoker
Hapjespan of grote koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta. Snijd de champignons in kwarten. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes van 1/2 cm dik.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de champignons 4 - 6 minuten (zie Tip). Voeg de courgette en de Italiaanse kruiden toe en bak nog 4 - 6 minuten, of tot alle groenten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Champignons nemen in de pan eerst alle olie op, waardoor het lijkt alsof ze aanbakken. Voeg niet meer olie toe – na enkele minuten laten de champignons het weer los.

Pasta koken
3

Voeg de pasta toe aan de pan en kook 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. Kook ondertussen 50 ml water per persoon in een waterkoker. Snipper de ui. 

Saus maken
4

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los. Schenk het kokende water en de wittewijnazijn in de pan, verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de kookroom toe. Meng goed, draai het vuur laag en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door.

Pasta mengen
5

Voeg de pasta toe aan de hapjespan of grote koekenpan en meng goed. Meng vervolgens de champignons, courgette, 2/3 van de geraspte kaas en flink wat zwarte peper door de pasta.

Serveren
6

Verdeel de pasta over diepe borden. Bestrooi met de overige geraspte kaas.