Romige pastaschotel met koolvis en broccoli
Romige pastaschotel met koolvis en broccoli

Romige pastaschotel met koolvis en broccoli

met een frisse salade van tomaat en veldsla

De koolvis in jouw box is met hengel en lijn gevangen in de koude wateren rond IJsland. Deze vangstmethode zorgt voor minimale bijvangst. Vandaar ook dat deze vis het MSC-keurmerk heeft.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

100 g

Broccoli

1 piece

Tomato

90 g

Penne

1 piece

Pollock

75 milliliters

Heavy cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

10 pinch

Nutmeg

40 g

Grated mature cheese

30 g

Lamb's lettuce

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Mustard

½ piece

Low sodium fish stock cube

Nutrition Values

Calories986 kcal
Energy (kJ)4124 kJ
Fat52 g
Saturated Fat28 g
Carbohydrate77 g
Sugar10 g
Dietary Fiber6 g
Protein47 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Casserole
Oven Dish
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snipper de ui, pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd 1/2 tomaat per persoon in plakken.

Koken
2

Kook de penne 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Kook de broccoli de laatste 2 - 4 minuten mee.

Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.

Saus maken
3

Verhit 1/2 el boter per persoon in een hapjespan. Bak de knoflook en de ui 2 - 3 minuten aan. Snijd ondertussen de koolvishaasjes in stukjes van 2 cm en breng op smaak met peper en zout. Voeg de slagroom en 1/2 bouillonblokje per persoon toe aan de hapjespan en verhit nog 1 - 2 minuten. Rasp ondertussen met een fijne rasp een mespuntje nootmuskaat per persoon.

Ovenschotel maken
4

Voeg de koolvis, penne, broccoli en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de hapjespan met slagroom. Voeg de nootmuskaat toe, meng alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Schep het pastamengsel in een ovenschaal en dek af met de plakjes tomaat en de rest van de belegen kaas. Bak 10 - 12 minuten in de oven of tot er een goudbruin korstje op zit.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. Dat is per persoon 10 gram in de saus en 10 gram over het gerecht. Je kunt ook 20 gram per persoon in de saus verwerken en de garnering achterwege laten.

Salade maken
5

Snijd ondertussen de rest van de tomaat in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de veldsla en de tomatenblokjes met de dressing

Serveren
6

Verdeel de pastaschotel over de borden en serveer de frisse salade erbij.

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Cheesy Chicken Birria Tacos

Cheesy Chicken Birria Tacos

with roasted bell pepper, sour cream & tomato salsa
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes
Steak with Balsamic Strawberry Jus

Steak with Balsamic Strawberry Jus

over garlic mash with sweet apple sauerkraut
Veggie Döner Grain Bowl

Veggie Döner Grain Bowl

with honey-ginger dressing, almonds & fresh herbs

This week's must-try HelloFresh recipes

Fresh Rigatoni with Bacon & Asparagus

Fresh Rigatoni with Bacon & Asparagus

in creamy goat's cheese sauce with fresh herbs & arugula
Cheesy Pork Ciabatta

Cheesy Pork Ciabatta

with Italian vegetables & tomato salad
Tuna Steak with Luxe Baby Potato Salad

Tuna Steak with Luxe Baby Potato Salad

with Greek-style cheese, honey mustard dressing & fresh herbs
Loaded Potatoes with Greek-Style Cheese, Olives & Yogurt Sauce

Loaded Potatoes with Greek-Style Cheese, Olives & Yogurt Sauce

with basil crème, parsley, courgette & tomato
Steak with Sweet Onion Jus

Steak with Sweet Onion Jus

with potatoes & cucumber salad
Chicken Breast with Lemon & Herb Sauce

Chicken Breast with Lemon & Herb Sauce

with roasted baby potatoes, parsnip & carrot
Steak Strips with Noodles in East Asian-Style Sauce

Steak Strips with Noodles in East Asian-Style Sauce

& for parents: spicy red chili pepper
Roasted Vegetables with Pomegranate & Hummus

Roasted Vegetables with Pomegranate & Hummus

over bulgur with fresh herbs & Middle Eastern spices
Goat's Cheese Naan Pizza with Vegetables

Goat's Cheese Naan Pizza with Vegetables

with cherry tomato salad & basil crème
DIY Creamy Shrimp Spaghetti

DIY Creamy Shrimp Spaghetti

pick 'n' mix toppings: lemon, arugula, broccoli & more!
DIY Tex-Mex Pasta Bowl

DIY Tex-Mex Pasta Bowl

pick 'n' mix toppings: avocado, cheddar, sour cream & more!
Sausage Linguine with Harissa

Sausage Linguine with Harissa

with Parmigiano Reggiano, Romano pepper & fresh basil
Smoky Chorizo Mafaldine

Smoky Chorizo Mafaldine

in creamy tomato sauce with pecorino & spinach
Steak Strips with Zesty Yogurt Sauce

Steak Strips with Zesty Yogurt Sauce

over almond-studded rice with courgette & carrot
'Stamppot' with Chorizo & Meatballs

'Stamppot' with Chorizo & Meatballs

with sundried tomatoes & roasted carrots
Spicy Udon with Marinated Eggs

Spicy Udon with Marinated Eggs

with hot honey peanuts, green beans & cucumber salad
Giant Couscous with Greek-Style Cheese

Giant Couscous with Greek-Style Cheese

with mushrooms, sweet potato & toasted pumpkin seeds
Naked Cheeseburger Bowl

Naked Cheeseburger Bowl

with croutons, salad & smoky mayo
Pork Sausages with Honey Mustard Dressing

Pork Sausages with Honey Mustard Dressing

with rosemary baby potatoes & carrots
Paella-Style Rice with Chicken & Shrimp

Paella-Style Rice with Chicken & Shrimp

with chorizo, lemon & green beans