Romige linguine met broccoli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige linguine met broccoli

Romige linguine met broccoli

met geitenkaas, walnoot en semi-gedroogde tomaten

Linguine is Italiaans voor: a) linten, b) tongetjes of c) lijnen? Het antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen :
Noten
Gluten
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

35 gram

Semi-gedroogde tomaten

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

90 gram

Linguine

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Eieren, Mosterd, Lupine)

1 tl

Gedroogde oregano

25 gram

Geraspte belegen geitenkaas

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

40 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

75 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3184 kJ
Energie (kcal)761 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers9 g
Vezels12 g
Eiwitten27 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon.Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

Koken
2

Snijd de semi-gedroogde tomaten klein.Kook de linguine, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel.Voeg na 5 – 7 minuten de broccoli toe aan de linguine. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Roomsaus maken
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en gedroogde oregano 2 - 3 minuten op middelmatig vuur.Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook.Voeg de linguine, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 1 minuut. Meng er de semi-gedroogde tomaten door en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de pasta over de borden.Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnootstukjes.