HelloFresh
topBanner
Romige linguine met geitenkaas

Romige linguine met geitenkaas

Met broccoli, walnoten en zongedroogde tomaatjes

QUICK & EASY
Lees meer

Linguine is het wat dikkere broertje van spaghetti. Om extra snel klaar te zijn en te besparen op afwas, kook je de broccoli gewoon mee met de linguine. Met de uitgesproken smaken van geitenkaas, zongedroogde tomaten en walnoten heb je in een mum van tijd een smaakvolle pasta op tafel staan.

Labels:Quick & EasyVeggie
Allergenen :NotenGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

400 g

Broccoli

1 stuks

Sjalot

2 stuks

Knoflookteen

60 g

Zongedroogde tomaten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

20 g

Walnoten

(BevatNoten)

180 g

Linguine

(BevatGlutenbevattende granen)

2 tl

Gedroogde oregano

100 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Geitenkaas, geraspt

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3456 kJ
Energie (kcal)826 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd15.8 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels12 g
Eiwitten28 g
Zout2.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Fruitmesje
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Bereid de bouillon. • Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine en de broccoli. • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. • Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

2

• Snijd de zongedroogde tomaten klein. • Hak de walnoten grof. • Kook de linguine, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. • Voeg na 5 – 7 minuten de broccoli toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

• Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot, knoflook en oregano 2 – 3 minuten op middelmatig vuur. • Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. • Voeg de linguine, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 1 minuut. • Meng de zongedroogde tomaten erdoor en breng op smaak met zout en peper.

4

• Verdeel de pasta over de borden. • Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnoten.