Linguine is het wat dikkere broertje van spaghetti. Om extra snel klaar te zijn en te besparen op afwas, kook je de broccoli gewoon mee met de linguine. Met de uitgesproken smaken van geitenkaas, zongedroogde tomaten en walnoten heb je in een mum van tijd een smaakvolle pasta op tafel staan.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
400 gram
Broccoli
1 stuk(s)
Sjalot
2 stuk(s)
Knoflookteen
60 gram
Zongedroogde tomaten
20 gram
Walnoten
(BevatNotenKan bevattenNoten, Pinda's, Sesamzaad)180 gram
Linguine
(BevatGlutenKan bevattenSoja, Mosterd, Lupine, Eieren)2 tl
Gedroogde oregano
100 ml
Kookroom
(BevatMelk (inclusief lactose))50 gram
Geitenkaas, geraspt
(BevatMelk (inclusief lactose), Eieren)150 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
• Bereid de bouillon. • Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine en de broccoli. • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. • Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.
• Snijd de zongedroogde tomaten klein. • Hak de walnoten grof. • Kook de linguine, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. • Voeg na 5 – 7 minuten de broccoli toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
• Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot, knoflook en oregano 2 – 3 minuten op middelmatig vuur. • Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. • Voeg de linguine, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 1 minuut. • Meng de zongedroogde tomaten erdoor en breng op smaak met zout en peper.
• Verdeel de pasta over de borden. • Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnoten.