De warmgerookte makreel geeft de saus een heerlijk zilte smaak. Je garneert de maaltijd met wat rauwe rucola om het gerecht meer pit te geven. Lekker met zachte Hollandse champignons en fusilli uit Italië met extra vezels.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Fusilli
(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)
½ unit
Sjalot
125 g
Champignons
80 g
Gerookte makreel
(Contains: Vis)
1 teaspoon
Gedroogde rozemarijn
2 tablespoon
Crème fraîche
(Contains: Melk (inclusief lactose))
50 g
Rucola
(May be present: Selderij)
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli. Voeg de fusilli toe en kook, afgedekt, 10 – 12 minuten op middellaag vuur. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper de sjalot en snijd de champignons in kwarten. Verdeel de warmgerookte makreel met een vork in kleine stukken.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de champignons en rozemarijn toe en bak 4 minuten op hoog vuur. Voeg de crème fraîche en 25 ml van het kookvocht van de fusilli per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
Voeg de fusilli en gerookte makreel toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut.
Scheur de helft van de rucola klein boven de wok of hapjespan, schep door het gerecht en breng verder op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige rucola. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.