Romige curry met rundergehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige curry met rundergehaktballetjes

Romige curry met rundergehaktballetjes

met jasmijnrijst en groenten

De rundergehaktballetjes zijn alvast gekruid met köftekruiden – deze Turkse kruidenmix met komijn, kardemom en munt vult je keuken met heerlijke aroma’s!

Allergenen :
Mosterd
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

4 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met köfte-kruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Gesneden ui

50 gram

Paprikareepjes

40 ml

Currysaus

(Bevat Mosterd)

90 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2867 kJ
Energie (kcal)685 kcal
Vetten23.1 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten85.9 g
waarvan suikers19.8 g
Vezels7.4 g
Eiwitten28 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan.
  • Kook de rijst in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
Gehaktballetjes bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. 
  • Snijd de courgette in halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Voeg de gesneden ui, paprikareepjes, courgette en knoflook toe aan de koekenpan met gehaktballetjes en bak 3 minuten.
Curry maken
3
  • Voeg de currysaus, de kokosmelk en het kerriepoeder toe aan de koekenpan.
  • Verlaag het vuur en kook de curry, afgedekt, 4 - 5 minuten, of tot de gehaktballetjes gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de limoen in partjes.
Serveren
4
  • Serveer de rijst in kommen. 
  • Verdeel de curry met rundergehaktballetjes eroverheen.
  • Serveer met 1 limoenpartje per persoon.