Roerbak met vegetarische runderstukjes in teriyaki
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Roerbak met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Roerbak met vegetarische runderstukjes in teriyaki

met Oosterse groenten

Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Gerst
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Vegetarische runderstukjes

(Bevat Soja, Tarwe, Gerst, Eieren)

200 gram

Oosterse wokmix

(Bevat Soja Kan bevatten Selderij)

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

75 gram

Basmatirijst

½ bosje(s)

Bosui

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2720 kJ
Energie (kcal)650 kcal
Vetten19.5 g
waarvan verzadigd2.2 g
Koolhydraten84.7 g
waarvan suikers17.7 g
Vezels6.7 g
Eiwitten30.9 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Rijst koken
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar wat van het groene gedeelte om mee te garneren.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de bosui en de knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg vervolgens de rijst, 250 ml water per persoon en een snufje zout toe. Kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten op laag vuur gaar. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de groentemix 5 - 6 minuten en breng op smaak met peper. Voeg de sojasaus toe en bak al roerend 1 minuut.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de vegetarische runderstukjes toe en bak in 5 - 7 minuten gaar.
  • Voeg de teriyakisaus en 2 el water per persoon toe en verhit nog 1 minuut.
Mengen
3
  • Voeg de vegetarische runderstukjes met teriyaki toe aan de groenten in de hapjespan.
  • Meng goed door elkaar.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden.
  • Serveer met de groenten en vegetarische runderstukjes.
  • Garneer met het groene gedeelte van de bosui.