Wist je dat Parmigiano Reggiano zijn naam te danken heeft aan de streek waar deze kaas geproduceerd wordt? Namelijk de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Risottorijst
1 stuk(s)
Gemarineerde steak
(Bevat: Selderij Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)
125 gram
Kastanjechampignons
½ stuk(s)
Ui
95 ml
Rode wijn
(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)
20 gram
Rucola
1 stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten: Selderij)
4 ml
Olijfolie met truffelaroma
½ el
Olijfolie
200 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Haal de steak uit de koelkast. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut.
Blus af met de rode wijn en laat de rijstkorrels de wijn langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg dan op dezelfde manier in twee delen de bouillon toe. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.
Snijd ondertussen de peterselie fijn en de champignons in plakjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de champignonplakjes 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.
Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de steak voorzichtig in de pan. Bak 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Bestrooi met wat peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Rasp de Parmigiano Reggiano. Haal de risotto van het vuur. Roer de gebakken champignonplakjes, peterselie en de helft van de Parmigiano Reggiano erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de steak in dunne plakjes. Verdeel de rucola over de borden. Schep de rode-wijnrisotto bovenop de rucola. Garneer met de overige Parmigiano Reggiano. Leg de steakplakjes op de risotto en besprenkel met de olijfolie met truffelaroma.