Skip to main content
Rijsttafelbox | Indonesische klassiekers
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijsttafelbox | Indonesische klassiekers

Rijsttafelbox | Indonesische klassiekers

4 personen | Verschillende recepten voor een rijsttafel

Met de Indonesische rijsttafelbox vul jij je koelkast (en later de tafel) met alle ingrediënten voor een avond authentiek genieten. Van nasi goreng tot saté ajam - met maar liefst 8 klassieke gerechtjes voor 4 personen wordt het gegarandeerd urenlang gezellig!

Labels:
Recept
Allergenen :
Soja
Tarwe
Schaaldieren
Pinda's
Sulfiet
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd2 uur
oventijd1 uur
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

400 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

40 ml

Ketjap manis

(Bevat: Soja, Tarwe)

750 ml

Kokosmelk

300 gram

Rodekool, wittekool en wortel

100 gram

Taugé

2 stuk(s)

Rode peper

2 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Paprika

80 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

360 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

600 gram

Kipsatéblokjes

120 gram

Pindasaus

(Bevat: Pinda's, Soja, Sulfiet, Tarwe)

1 stuk(s)

Vers citroengras

3 tl

Gemalen kurkuma

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

60 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

300 gram

Basmatirijst

6 stuk(s)

Spies

6 stuk(s)

Ei

½ zakje(s)

Garam masala

1 zakje(s)

Javaanse wokpasta

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

1 zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

½ zakje(s)

Gele currykruiden

30 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

300 gram

Rendang

(Bevat: Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

6 tl

Zout

300 ml

Water

5 el

Zonnebloemolie

½ el

Sambal

2.5 el

Suiker

10 el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)13416 kJ
Energie (kcal)3206 kcal
Vetten178.5 g
waarvan verzadigd100.2 g
Koolhydraten219.7 g
waarvan suikers67.6 g
Vezels34 g
Eiwitten163.3 g
Zout23.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok
Koekenpan met deksel
Steelpan
Pan
Koekenpan
Kom
Grote kom

Instructies

Nasi kuning
1
  • Plet het citroengras op drie plaatsen. 
  • Voeg de rijst, het citroengras, 1/2 zakje kurkuma, de nasi-bami kruidenmix en 3 tl zout toe aan een pan met deksel. Voeg 700 ml water toe en breng de rijst aan de kook.
  • Kook de rijst 10 - 12 minuten. 
  • Haal de rijst van het vuur en voeg 200 ml kokosmelk toe. Dek af, en laat 20 - 30 minuten stomen. 
Sajoer boontjes en urap groenten
2
  • Snijd de ui en 1 rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en de fijngesneden rode peper toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Voeg de sperziebonen, 1 el ketjap en 300 ml kokosmelk toe. Dek af en kook 8 - 10 minuten. 
  • Voeg de paprika, 1 rode peper, 1 sjalot en 1 tl zout toe aan een keukenmachine. Mix tot een geheel. 
  • Verhit 1 el zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Voeg de taugé en de helft van de koolmix toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de paprikapuree toe en bak nog 1 - 2 minuten. Meng goed en bewaar tot serveren. 
Javaanse garnalen en kokoseieren
3
  • Snipper 1 sjalot. Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de sjalot toe en bak 3 - 4 minuten. 
  • Voeg de garnalen en de Javaanse wokpasta toe en bak 3 - 4 minuten, of tot de garnalen gaar zijn. Dek de garnalen af. Bewaar apart.
  • Breng ruim water aan de kook in een steelpan. Voeg de eieren toe en kook 8 - 10 minuten. Laat de eieren schrikken onder koud water. Pel de eieren.
  • Voeg 100 ml kokosmelk en 1/2 zakje currypoeder toe aan de steelpan. Verwarm 4 - 5 minuten. Voeg in de laatste minuut de gepelde eieren toe.
Kip met satésaus en rendang
4
  • Verwarm in een steelpan de pindasaus, 150 ml kokosmelk, 1/2 el sambal en 1 el ketjap 5 - 6 minuten op middelhoog vuur.
  • Rijg ondertussen de kipfiletstukjes aan de spiesen. 
  • Verhit 1 el zonnebloemolie een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipsaté 4 - 5 minuten per kant, of tot de kip gaar is. 
  • Verhit 1 el zonnebloemolie in een pan op middellaag vuur. Voeg de rendang toe en verwarm 8 - 10 minuten. 
Seroendeng en atjar
5
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middellaag vuur. Voeg de pinda's, kokosrasp, 1 tl garam masala en 1/2 el suiker toe en bak 5 - 6 minuten, of tot de kokos goudbruin is. 
  • Breng ondertussen 10 el wittewijnazijn, 2 el suiker, 1 tl zout en 1/2 zakje kurkuma aan de kook in een pan op middelhoog vuur. Laat 8 - 10 minuten koken. 
  • Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden en snijd in halve maantjes. 
  • Voeg de komkommer en overige koolmix toe aan een grote kom. Voeg de gekookte azijn toe en laat afkoelen (zie Tip). 

Tip: De atjar wordt nog lekkerder als je het een nachtje in de koelkast laat staan en de smaken goed kunnen intrekken!

Serveren
6
  • Serveer alle rijsttafelgerechten in aparte serveerschalen of kommen.
  • Serveer de satésaus bij de kipspiesjes. 
  • Garneer de nasi kuning met de gefrituurde uitjes. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui
Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

met rijst, sinaasappelsalade, mangochutney en koriander
Falafelbowl met mangohummus

Falafelbowl met mangohummus

met sumaksalade en gebakken aardappelen
Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Kipburger op briochebroodje met groenten

Kipburger op briochebroodje met groenten

en voor ouders: sriracha-mayo en gekruide krieltjes
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokostopping en Koreaanse kruiden
 Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

kies en mix toppings: mozzarella, basilicumcrème en meer!
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Slabootjes met kip en noedels

Slabootjes met kip en noedels

kies en mix toppings: mangochutney, gefrituurde uitjes, komkommer en meer!
Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

met Koreaanse kruiden, aardappelpartjes en komkommer
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
 Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

kies en mix toppings: met mozzarella, rode pesto, basilicum en meer!
Romige farfalle met honinggroenten

Romige farfalle met honinggroenten

en voor ouders: geitenkaas, walnoten en peterselie
Couscousbowl met kalkoen en currymayo

Couscousbowl met kalkoen en currymayo

kies en mix toppings: amandelschaafsel, honingwortels en meer!
Teriyaki noedels met garnalen en wittekool

Teriyaki noedels met garnalen en wittekool

en voor ouders: Thais basilicum en pinda's
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Romige conchiglie met rundergehakt

Romige conchiglie met rundergehakt

kies en mix toppings: ontbijtspek, mozzarella, basilicum en meer!
Pittige massala met linzen en aubergine

Pittige massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

met spekjes en Belgische kruidenmix
Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

met sugarsnaps, gomasio en aardappelpartjes
Pittige kipdrumsticks met couscous

Pittige kipdrumsticks met couscous

met kruidige labnesaus en groenten
Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

met varkensgehakt, zure room en tomatensalsa
Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

met pittige parelcouscous, courgette en Siciliaanse kruiden
Indonesische stijl curry met ei en gefrituurde uitjes

Indonesische stijl curry met ei en gefrituurde uitjes

met rijst, koriander en komkommer
Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

met Parmigiano Reggiano, aubergine en Midden-Oosterse kruiden
Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

met aardappelpartjes, gebakken ei en komkommersalade
Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

met kruidige venkelsla, koriander en limoen
Indonesische-stijl stoofpot met sukadelap en kokos

Indonesische-stijl stoofpot met sukadelap en kokos

met rijst, zoetzure groenten en koriander
Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

en voor ouders: pittige jalapeñosaus, limoen en koriander
Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

met aardappelpuree en geroosterde paprika
Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

met avocado, tomaat en bieten-tortillachips
Steak met Thaise stijl quinoasalade en pinda's

Steak met Thaise stijl quinoasalade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

met Libanees platbrood, courgette en puntpaprika
Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

met komkommersalade, rode peper en gebakken ui
Linzenschotel met kaas

Linzenschotel met kaas

met salade van veldsla en pompoenpitten
Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

met rijst, snijbonen en mangochutney
Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

met sinaasappelroomkaas, frisse salsa en sumak
Krokante vegetarische kipburger op brioche

Krokante vegetarische kipburger op brioche

pick ‘n’ mix toppings: honing-mosterddressing, gekaramelliseerde ui en meer!