Rijstnoedelbowl met gemarineerde steak en broccolini
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijstnoedelbowl met gemarineerde steak en broccolini

Rijstnoedelbowl met gemarineerde steak en broccolini

met Vietnamese saus, sojabonen en zoetzure wortel

Kogelbiefstuk komt uit de bovenbil van het rund en noemt men de kogel omdat het naast het kogelgewricht zit.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen :
Selderij
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

100 gram

Brede rijstnoedels

1 stuk(s)

Wortel

50 gram

Broccolini

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

5 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

25 gram

Sojabonen

(Bevat Soja)

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

2 tl

Suiker

2.25 el

Wittewijnazijn

2 el

Zonnebloemolie

0.1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3937 kJ
Energie (kcal)941 kcal
Vetten38.4 g
waarvan verzadigd5.6 g
Koolhydraten101.5 g
waarvan suikers19.5 g
Vezels6.8 g
Eiwitten42.5 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Kom
Dunschiller of kaasschaaf
Hapjespan met deksel
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

1

Breng ruim water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Kook de noedels, afgedekt, 6 - 7 minuten. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en doe terug in de pan. Meng met 1/3 van de sesamolie om plakken te voorkomen.

Zoetzuur maken
2

Schil de wortel. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de wortel. Meng in een kom per persoon: 2 el wittewijnazijn met 1 tl suiker. Voeg de wortel toe aan de kom, breng op smaak met zout en houd apart tot gebruik. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Vitamine A zit ook ook in bijvoorbeeld boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Bakken
3

Snijd de broccolini in gelijke stukken van 3 cm. Snipper de ui. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en broccolini 2 minuten. Voeg vervolgens 2 el water per persoon toe en stoof, afgedekt, 3 - 6 minuten op middelmatig vuur.

Dressing maken
4

Pers de knoflook of snijd fijn. Maak in een kleine kom een dressing van de sojasaus, de overige sesamolie, de knoflook en per persoon: 1 tl suiker en 1/4 el wittewijnazijn. Voeg de noedels en de dressing toe aan de pan met de broccolini en houd het geheel op laag vuur warm tot serveren.

Vlees bakken
5

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur. Wacht tot de koekenpan heet is en bak de gemarineerde steak in 2 – 4 minuten per kant bruin (pas op: dit kan spetteren!). De steak mag nog rosé zijn vanbinnen. Hak ondertussen de pinda's grof. Snijd de verse munt fijn.

Bowl maken
6

Snijd de steak in fijne plakken, tegen de draad in (zie Tip). Verdeel de noedels met broccolini over diepe borden of kommen. Leg de sojabonen, zoetzure wortel en steakplakjes op de noedels. Garneer met de pinda's en de verse munt.

Tip: Een steak snijd je tegen de draad van het vlees in. Als je goed naar het vlees kijkt, zie dat er groeven in zitten. Leg de steak zo neer dat de groeven horizontaal lopen en snijd dan verticaal in plakken. Zo verkort je de spiervezels van het vlees en wordt de structuur malser.