Vegetarische rigationischotel

Vegetarische rigationischotel

Gegarneerd met feta en pijnboompitten

Lees meer

Rigatoni komt van het Italiaanse woord rigati, dat verwijst naar de groeven in de pasta. Bij deze pastasoort gaan de ingrediënten niet alleen in de buizen zitten, maar ook tussen de ribbels. De tomaat en courgette maken het gerecht lekker fris en de feta vormt een zoute tegenhanger.

Labels:Veggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

180 g

Rigatoni

(BevatGlutenbevattende granen)

250 g

Rode cherrytomaten

5 g

Verse bladpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Courgette

1 stuks

Knoflookteen

40 g

Pijnboompitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Paprikapoeder

50 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Honing

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2853 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd5.8 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers20.7 g
Vezels9 g
Eiwitten24 g
Zout0.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Cutting Board
Saladekom
Schilmesje
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Pasta koken
Pasta koken
1

Kook ruim water in een pan met deksel en kook de rigatoni hierin, afgedekt, in 12 – 14 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Mengen en snijden
Mengen en snijden
2

Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de bladpeterselie fijn. Snijd de courgette in dunne halve plakken en pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, honing, peper en zout tot een dressing.

Pijnboompitten roosteren
Pijnboompitten roosteren
3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Courgette bakken
Courgette bakken
4

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de knoflook en de courgette met het paprikapoeder 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en voeg daarna toe aan de saladekom.

Salade afmaken
Salade afmaken
5

Verkruimel de feta. Voeg als laatste de rigatoni en de helft van de feta toe aan de saladekom en meng alles goed.

Serveren
Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pijnboompitten, de overige feta en bladpeterselie.