topBanner
Vegetarische rigationischotel

Vegetarische rigationischotel

Gegarneerd met feta en pijnboompitten

Lees meer

Rigatoni komt van het Italiaanse woord rigati, dat verwijst naar de groeven in de pasta. Bij deze pastasoort gaan de ingrediënten niet alleen in de buizen zitten, maar ook tussen de ribbels. De tomaat en courgette maken het gerecht lekker fris en de feta vormt een zoute tegenhanger.

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 gram

Rigatoni

(BevatGlutenbevattende granen)

250 gram

Rode cherrytomaten

5 gram

Verse bladpeterselie

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Pijnboompitten

2 tl

Paprikapoeder

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Honing

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2853 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd5.8 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers20.7 g
Vezels9 g
Eiwitten24 g
Zout0.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Snijplank
Saladekom
Dunschiller
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel en kook de rigatoni hierin, afgedekt, in 12 – 14 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de bladpeterselie fijn. Snijd de courgette in dunne halve plakken en pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, honing, peper en zout tot een dressing.

3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de knoflook en de courgette met het paprikapoeder 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en voeg daarna toe aan de saladekom.

5

Verkruimel de feta. Voeg als laatste de rigatoni en de helft van de feta toe aan de saladekom en meng alles goed.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pijnboompitten, de overige feta en bladpeterselie.