Rigatoni uit de oven met kippendijreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rigatoni uit de oven met kippendijreepjes

Rigatoni uit de oven met kippendijreepjes

met tomatensaus

Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord 'rigato', dat gestreept betekent.

Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

90 gram

Rigatoni

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

50 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 gram

Kippendijreepjes

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4006 kJ
Energie (kcal)957 kcal
Vetten35.1 g
waarvan verzadigd16.1 g
Koolhydraten107 g
waarvan suikers19.9 g
Vezels14.4 g
Eiwitten47.6 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de grillstand aan (zie Tip).
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes.
  • Kook de pasta 13 - 15 minuten, giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Heeft jouw oven geen grillstand? Verwarm de oven dan op 220 graden en plaats de pasta in stap 3 bovenin de oven.

Bakken
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op hoog vuur.
  • Bak de kippendijreepjes, knoflook, ui en paprika 3 - 4 minuten.
  • Voeg de Italiaanse kruiden toe. 
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan (zie Tip). Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en de tomatenblokjes. Laat nog zachtjes 1 - 2 minuten doorkoken.

Tip: Let jij op je zout-inname? Maak dan gebruik van natriumarme bouillon of vervang het bouillonblokje door een snuf zout.

Gratineren
3
  • Meng de pasta door de tomatensaus met de helft van de kaas. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de pasta toe aan een ovenschaal en bestrooi met de panko en de overige kaas.
  • Gratineer de pasta-ovenschotel 5 minuten in de oven.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta met kippendij in tomatensaus over de borden. Pas op: deze kan nog erg heet zijn!

Weetje: Wist je dat de tomatenblokjes in pak bijna net zoveel voedingsstoffen bevatten als verse tomaten?