
Rigatoni uit de oven met kippendijreepjes
met tomatensaus
Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord 'rigato', dat gestreept betekent.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Paprika
90 gram
Rigatoni
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)
100 gram
Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met basilicum
50 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
Zelf toevoegen
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
¼ stuk(s)
[Zoutarm] kippenbouillonblokje
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de grillstand aan (zie Tip).
- Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
- Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes.
- Kook de pasta 13 - 15 minuten, giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Heeft jouw oven geen grillstand? Verwarm de oven dan op 220 graden en plaats de pasta in stap 3 bovenin de oven.

- Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op hoog vuur.
- Bak de kippendijreepjes, knoflook, ui en paprika 3 - 4 minuten.
- Voeg de Italiaanse kruiden toe.
- Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan (zie Tip). Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en de tomatenblokjes. Laat nog zachtjes 1 - 2 minuten doorkoken.
Tip: Let jij op je zout-inname? Maak dan gebruik van natriumarme bouillon of vervang het bouillonblokje door een snuf zout.

- Meng de pasta door de tomatensaus met de helft van de kaas. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de pasta toe aan een ovenschaal en bestrooi met de panko en de overige kaas.
- Gratineer de pasta-ovenschotel 5 minuten in de oven.

- Verdeel de pasta met kippendij in tomatensaus over de borden. Pas op: deze kan nog erg heet zijn!
Weetje: Wist je dat de tomatenblokjes in pak bijna net zoveel voedingsstoffen bevatten als verse tomaten?