
Rigatoni met champignons en olijfolie met truffelaroma
met broccolini en walnootstukjes
Wist je dat deze truffelolie gemaakt is van Coratina en Peranzana olijven? Deze worden met de hand geoogst in de omgeving van Puglia.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
90 gram
Rigatoni
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)
50 gram
Broccolini
10 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
125 gram
Champignons
20 gram
Geraspte pecorino
(Bevat Melk (inclusief lactose))
4 ml
Olijfolie met truffelaroma
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
1 tl
Mosterd
½ el
Olijfolie
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Kook ruim water in een pan met deksel en kook de rigatoni, afgedekt, 13 - 15 minuten.
- Snijd ondertussen de broccolini in stukken van ongeveer 5 cm.
- Halveer eventuele dikke stukken in de lengte. Voeg na 10 minuten de broccolini toe aan de pasta en kook deze 3 - 5 minuten mee.
- Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

- Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de champignons in plakjes.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui, champignons en knoflook toe aan de hapjespan en fruit 6 - 8 minuten.
- Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat, samen met calcium, zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

- Verlaag het vuur. Voeg de zure room en per persoon: 1 tl mosterd, 1/4 bouillonblokje en 4 el kookvocht of water toe aan de hapjespan.
- Breng aan de kook en laat de saus 1 minuut sudderen.
- Haal vervolgens de hapjespan van het vuur en voeg de pecorino toe.
- Meng de pasta en broccolini door de saus. Breng op smaak met peper en zout.

- Verdeel de pasta met champignons en broccolini over de borden.
- Garneer met de walnootstukjes en besprenkel met de olijfolie met truffelaroma.