HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRigatoni Alla Norma
topBanner
Rigatoni alla norma

Rigatoni alla norma

met aubergine, tomaatjes en mozzarella

Lees meer

Wist je dat pasta alla norma, een typisch Siciliaans gerecht, is vernoemd naar de gelijknamige opera van Vincenzo Bellini?

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

10 gram

Vers basilicum

180 gram

Rigatoni

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Mosterd, Ei)

200 gram

Passata

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 gram

Mini-romatomaten

40 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 bol(len)

Mozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3457 kJ
Energie (kcal)826 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels9 g
Eiwitten32 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Halveer de tomaten. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd het basilicum grof. Scheur de mozzarella in grove stukken. Kook de pasta, afgedekt, 13 - 15 minuten. Giet af, bewaar 2 - 3 el kookvocht per persoon en laat zonder deksel uitstomen.

2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de aubergineblokjes toe en roerbak 8 - 10 minuten goudbruin. Voeg de laatste 2 minuten de Italiaanse kruiden toe.

3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de ui 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens de tomaten toe en bak nog 2 minuten. Blus af met de passata en 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Laat 4 - 5 minuten sudderen.

4

Voeg de pasta, de aubergineblokjes, de gescheurde mozzarella, de helft van het basilicum en 2 - 3 el kookvocht per persoon toe aan de tomatensaus. Roer goed door. Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de geraspte pecorino en het basilicum.