HelloFresh
topBanner
Quinoa met rode biet, komkommer en pecannoten

Quinoa met rode biet, komkommer en pecannoten

Lees meer

Leuk je te ontmoeten Spaanse komkommer! Het broertje van de ‘pepino holandés’ - Hollandse komkommer. Verwerkt in een fris-zoete maaltijd met zachte bietjes en knapperige quinoa. Door de balsamicoazijn mee te bakken verdampt de zure azijnsmaak en wordt het zoet. Lekker met pittige tuinkers!

Labels:Veggie
Allergenen :Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 3
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

100

Quinoa

1

Ui

200

Champignons

250

Rode biet

1

Komkommer

40

Pecannoten

(BevatNoten)

2

Tuinkers

Zelf toevoegen

200

Groentebouillon

2

Mosterd

1

Olijfolie

1

Zwarte balsamicoazijn

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2091 kJ
Energie (kcal)503 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd3.3 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers11.8 g
Vezels11 g
Eiwitten15 g
Zout1.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Hapjespan
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de quinoa toe en kook, afgedekt, 12 - 15 minuten droog. Giet daarna eventueel af en laat afgedekt nagaren.

2

Snipper ondertussen de ui. Snijd de champignons in kwarten. Giet de bieten af en bewaar het bietensap apart. Snijd de rode bieten in dunne halve pakken en snijd de komkommer in dunne plakken. Verkruimel de pecannoten.

3

Maak een dressing van de mosterd en 1 el bietensap per persoon in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de champignons toe en bak 4 - 5 minuten op hoog vuur. Voeg in de laatste minuut de bieten toe, besprenkel met de zwarte bal-samicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

6

Voeg de quinoa, champignons en bieten toe aan de saladekom en knip de tuinkers los.

7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de tuinkers en pecannoten.