Mafaldine met biefstukreepjes
Mafaldine met biefstukreepjes

Mafaldine met biefstukreepjes

met Grana Padanovlokken, courgette en cherrytomaten

Mafaldine wordt ook wel reginette genoemd, wat 'kleine koninginnen' betekent in het Italiaans. Deze pastavorm is vernoemd naar Mafalda van Savoye, een Italiaanse prinses uit het begin van de twintigste eeuw.

Tags:
High Protein
Allergens:
Wheat
•Egg
•Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 g

Steak strips

90 g

Mafaldine

(Contains Wheat May be present Egg, Soy)

½ piece

Courgette

½ piece

Onion

65 g

Red cherry tomatoes

10 g

Grana Padano flakes DOP

(Contains Egg, Milk)

25 g

Aglio e olio

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3281 kJ
Calories784 kcal
Fat33 g
Saturated Fat9.7 g
Carbohydrate76.7 g
Sugar10.1 g
Dietary Fiber5.5 g
Protein40.2 g
Salt0.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan
•Casserole
•Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Pasta koken
1
  • Haal de biefstukreepjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta. Kook de pasta 7 - 9 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.
Saus maken
2
  • Snipper ondertussen de ui. Snijd de courgette in halve maantjes. Halveer de cherrytomaten.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de groenten 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Biefstukreepjes bakken
3
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op hoog vuur en bak de biefstukreepjes 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de biefstukreepjes, de aglio e olio (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de pasta toe aan de pan met groenten. Meng alles goed en bak nog 1 minuut.
  • Voeg eventueel extra kookvocht toe als de saus te droog is.
  • Breng op smaak met ruim peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over diepe borden.
  • Garneer met de Grana Padanovlokken.