Premium Brunchbox | Paasbrunch met zelfgemaakte scones en koffiekoeken
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Premium Brunchbox | Paasbrunch met zelfgemaakte scones en koffiekoeken

Premium Brunchbox | Paasbrunch met zelfgemaakte scones en koffiekoeken

4 porties | met flammkuchen, eiersalade en vers appelsiensap

Zin in een royale paasbrunch? Met onze Premium Brunchbox geniet jij van een brunch van de bovenste plank. Met drie receptjes voor onder andere flammkuchen met gerookte zalm en scones met clotted cream en jam, luxe zoete broodjes en versgeperst sinaasappelsap, vier jij Pasen op je paasbest.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Vis
Spelt
Eieren
Gluten
Soja
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd1 uur
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

500 gram

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat Tarwe)

120 gram

Koudgerookte zalm

(Bevat Vis)

20 gram

Kappertjes

1 stuk(s)

Ui

100 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola

400 gram

Speltbloem

(Bevat Spelt Kan bevatten Gluten)

8 gram

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

165 ml

Biologische boeren karnemelk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Mango

6 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

8 plak(ken)

Ontbijtspek

240 gram

Viennoiserie

(Bevat Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

6 stuk(s)

Handsinaasappel

2 stuk(s)

Avocado

400 gram

Paasei breekbrood

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe, Gluten Kan bevatten Walnoten, Sesamzaad)

40 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

30 gram

Bosbessenjam

(Kan bevatten Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

60 gram

Suiker

naar smaak

Honing

tl

Zout

1 tl

Mosterd

1 el

[Plantaardige] mayonaise

70 gram

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)19001 kJ
Energie (kcal)4541 kcal
Vetten222.1 g
waarvan verzadigd104.7 g
Koolhydraten479.2 g
waarvan suikers162.4 g
Vezels40.4 g
Eiwitten126.8 g
Zout10.1 g

Benodigdheden

Deegroller
Grote kom
Citroenrasp
Mengkom
Bakplaat met bakpapier
Mixer
Kom
Steelpan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Haal de roomboter uit de koelkast.
  • Meng in een grote kom de bloem, het bakpoeder, 40 g suiker, de rozijnen en een snufje zout.
  • Kneed de roomboter erdoorheen zodat er grove kruimels ontstaan. Voeg de karnemelk toe en kneed tot een samenhangend deeg.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 2 cm. Steek met een glas met een diameter van 4 - 5 cm rondjes uit het deeg.
2
  • Leg de scones op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de scones 10 - 15 minuten in de oven. Laat de scones daarna goed afkoelen.
  • Maak ondertussen de clotted cream: voeg de slagroom en 20 g suiker toe aan een mengkom. Klop met een mixer tot een stevige slagroom.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Voeg de citroenrasp en de mascarpone toe aan de slagroom en meng goed.
3
  • Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier. Snijd de ui in halve ringen.
  • Besmeer de flammkuchen met de zure room. Garneer met de ui en kappertjes. Verdeel de helft van de gerookte zalm over de flammkuchen.
  • Bak de flammkuchen in 8 - 10 minuten goudbruin in de oven.
4
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de eieren. Kook de eieren 12 - 14 minuten. Giet af en spoel af onder koud water.
  • Pel de eieren en snijd fijn. 
  • Voeg de eieren toe aan een kom. Meng met de mayonaise, het kerriepoeder en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg ondertussen het ontbijtspek, het breekbrood en de koffiekoeken op een bakplaat met bakpapier. Bak 8 - 10 minuten in de oven.
5
  • Schil de mango en snijd in blokjes.
  • Verdeel de yoghurt over kommen en garneer met de mangoblokjes.
  • Besprenkel met honing naar smaak.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
  • Pers de appelsienen uit.
6
  • Garneer de flammkuchen met de rucola.
  • Leg de scones op een serveerschaal, met de clotted cream en de confituur in kleine kommetjes ernaast.
  • Serveer de eiersalade met het breekbrood, de avocado, de overige gerookte zalm en het ontbijtspek.
  • Schenk het appelsiensap in glazen en serveer de koffiekoeken op een serveerschaal.

Vrolijk Pasen!