Premium Brunchbox | Paasbrunch met zelfgemaakte scones
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Premium Brunchbox | Paasbrunch met zelfgemaakte scones

Premium Brunchbox | Paasbrunch met zelfgemaakte scones

4 porties | met flammkuchen en eiersalade

Zin om uit te pakken aan de paastafel? Met onze Premium Brunchbox geniet jij van een brunch van de bovenste plank. Met drie receptjes voor onder andere flammkuchen met gerookte zalm en scones met clotted cream en jam, een paasstol, luxe zoete broodjes en verse smoothies, vier jij Pasen op je paasbest.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Vis
Soja
Amandelnoten
Gluten
Hazelnoten
Spelt
Eieren
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd1 uur
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Aardbeiensmoothie

1 stuk(s)

Mango-passievruchtsmoothie

500 gram

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat Tarwe)

120 gram

Koudgerookte zalm

(Bevat Vis)

30 gram

Kappertjes

1 stuk(s)

Ui

100 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola

750 gram

Paasstol

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Amandelnoten, Gluten, Hazelnoten Kan bevatten Sesamzaad)

400 gram

Speltbloem

(Bevat Spelt Kan bevatten Gluten)

8 gram

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

165 ml

Biologische boeren karnemelk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Mango

6 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

2 stuk(s)

Avocado

8 plak(ken)

Ontbijtspek

400 gram

Paasei breekbrood

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe, Gluten Kan bevatten Walnoten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

5 gram

Verse bieslook

40 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

30 gram

Bosbessenjam

(Kan bevatten Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

60 gram

Suiker

naar smaak

Honing

tl

Zout

1 tl

Mosterd

1 el

[Plantaardige] mayonaise

70 gram

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)21953 kJ
Energie (kcal)5247 kcal
Vetten216.1 g
waarvan verzadigd93.1 g
Koolhydraten664.2 g
waarvan suikers164.8 g
Vezels31 g
Eiwitten143.8 g
Zout11.7 g

Benodigdheden

Deegroller
Grote kom
Mengkom
Rasp
Bakplaat met bakpapier
Mixer
Kom
Pan

Instructies

Deeg maken
1
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Haal de roomboter uit de koelkast.
  • Meng in een grote kom de bloem, het bakpoeder, 40 g suiker, de rozijnen en een snufje zout.
  • Kneed de roomboter erdoorheen zodat er grove kruimels ontstaan. Voeg de karnemelk toe en kneed tot een samenhangend deeg.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 2 cm. Steek met een glas met een diameter van 4 - 5 cm rondjes uit het deeg.
Scones bakken
2
  • Leg de scones op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de scones 10 - 15 minuten in de oven. Laat de scones daarna goed afkoelen.
  • Maak ondertussen de clotted cream: voeg de slagroom en 20 g suiker toe aan een mengkom. Klop met een mixer tot een stevige slagroom.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Voeg de citroenrasp en de mascarpone toe aan de slagroom en meng goed.
Flammkuchen bakken
3
  • Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier. Snijd de ui in halve ringen.
  • Besmeer de flammkuchen met de zure room. Garneer met de ui en kappertjes. Verdeel de helft van de gerookte zalm over de flammkuchen.
  • Bak de flammkuchen in 8 - 10 minuten goudbruin in de oven.
Eiersalade maken
4
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de eieren. Kook de eieren 12 - 14 minuten. Giet af en spoel af onder koud water.
  • Pel de eieren en snijd fijn. Snijd de bieslook fijn.
  • Voeg de eieren en bieslook toe aan een kom. Meng met de mayonaise, het kerriepoeder en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg ondertussen het ontbijtspek en het breekbrood op een bakplaat met bakpapier. Bak het spek en het breekbrood 8 - 10 minuten in de oven.
Yoghurtbowls maken
5
  • Schil de mango en snijd in blokjes.
  • Verdeel de yoghurt over kommen en garneer met de mangoblokjes.
  • Besprenkel met honing naar smaak.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
Serveren
6
  • Garneer de flammkuchen met de rucola.
  • Leg de scones op een serveerschaal, met de clotted cream en de jam in kleine kommetjes ernaast.
  • Schenk de smoothies in glazen en snijd het paasbrood in plakjes.
  • Serveer de eiersalade met het breekbrood, de avocado, de overige gerookte zalm en het ontbijtspek.

Vrolijk Pasen!