topBanner
Portobello met geitenkaas en walnoten

Portobello met geitenkaas en walnoten

Geserveerd met gebakken roseval aardappeltjes en courgette

Lees meer

De portobello is een uitvergrote versie van de champignon en door de forse afmeting is hij perfect om te vullen. Dat doe je vandaag met de klassieke combinatie van geitenkaas, walnoten en honing. Even in de oven en je hebt een prachtig plaatje.

Labels:CaloriebewustVeggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 gram

Roodschillige aardappelen

½ bosje(s)

Verse rozemarijn

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Portobello

75 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

30 gram

Walnoten

(BevatNoten)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 tl

Honing

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2845 kJ
Energie (kcal)680 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd8.5 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers17.4 g
Vezels10 g
Eiwitten21 g
Zout0.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Fruitmesje
Keukenpapier
Oven
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd ze in lange smalle parten. Kook de aardappelen 4 – 6 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Dep de aardappelen vervolgens droog met een schone theedoek of keukenpapier.

2

Ris ondertussen de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd de rode ui in ringen en snijd de courgette in dunne plakken.

3

Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de helft van de rozemarijn, peper en zout, gedurende 20 – 25 minuten afgedekt op middelhoog vuur. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan.

4

Leg ondertussen de courgette en rode ui op een bakplaat met bakpapier. Leg de portobello er met de open kant naar boven tussen en vul de portobello met de geitenkaas. Besprenkel alle groenten met de overige olijfolie en bestrooi met en de overige rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de honing over de geitenkaas in de portobello. Bak 20 – 22 minuten in de oven.

5

Hak ondertussen de walnoten grof. Strooi de walnoten in de laatste 5 minuten van de baktijd over de bakplaat met groenten.

6

Verdeel de aardappelen en portobello met ovengroenten over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.