Portobello met geitenkaas uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Portobello met geitenkaas uit de oven

Portobello met geitenkaas uit de oven

Met walnoten, honing en verse rozemarijn

De portobello is misschien wel de mooiste paddenstoel van allemaal. Het is een uitvergrote versie van de kastanjechampignon en door de forse afmeting heel geschikt om te vullen. Vandaag doe je dat met geitenkaas - niet voor niets een klassieke combinatie. Je serveert er geroosterde courgette en gebakken aardappeltjes bij.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Chef's Choice
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Roodschillige aardappelen

½ bosje(s)

Verse rozemarijn

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Portobello

40 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ tl

Honing

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2862 kJ
Energie (kcal)684 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd8.3 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers17.7 g
Vezels11 g
Eiwitten21 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Keukenpapier
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

Aardappelen koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook ruim water voor de aardappelen in een pan met deksel. Was de aardappelen (roseval) grondig en snijd ze in lange smalle parten. Kook de aardappelen 4 - 6 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Dep de aardappelen vervolgens droog met een schone theedoek of keukenpapier.

Snijden
2

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd de rode ui in ringen en snijd de courgette in dunne plakken.

Aardappelen bakken
3

Verhit de de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de helft van de rozemarijn, peper en zout, afgedekt, 15 - 20 minuten op middelhoog vuur. Haal in de laatste 5 minuten de deksel van de pan.

Groenten in de oven
4

Leg ondertussen de courgette en rode ui op een bakplaat met bakpapier. Leg de portobello er met de open kant naar boven tussen en vul de portobello met de geitenkaas. Besprenkel met de overige olijfolie en de honing en bestrooi met de overige rozemarijn, peper en zout. Bak 15 minuten in de oven.

Walnoten meebakken
5

Hak ondertussen de walnoten grof. Strooi de walnoten na 10 minuten over de bakplaat met groenten.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en portobello met ovengroenten over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.