HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBroodje Portobello Met Spiegel Ei
topBanner
Broodje portobello met spiegel-ei

Broodje portobello met spiegel-ei

Met gebakken aardappelen en geroosterde courgette

Lees meer

De portobello is een uit de kluiten gewassen champignon. Met zijn kastanjebruine hoed is deze zware jongen een robuuste, vlezige paddenstoel en daardoor goed geschikt voor op een rijkbelegde burger. Smaken als rozemarijn en tijm passen goed bij de nootachtige, aardse smaak van de portobello.

Labels:VeggieFamilie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenSesamzaadLupineEiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Vastkokende aardappelen

2 tl

Gedroogde rozemarijn

2 tl

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Portobello

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Hamburgerbol

(BevatMelk (inclusief lactose), Glutenbevattende granen, Sesamzaad, LupineKan bevattenNoten, Soja, Ei)

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

2 el

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4113 kJ
Energie (kcal)983 kcal
Vetten56.0 g
waarvan verzadigd16.9 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers18.8 g
Vezels10 g
Eiwitten32 g
Zout1.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in lange, smalle parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Bak de laatste 2 minuten de rozemarijn en de tijm mee en breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd ondertussen de rode ui in ringen en snijd de courgette in dunne plakken. Breek voorzichtig het steeltje uit de portobello.

3

Verdeel de courgette over één kant van een bakplaat met bakpapier. Leg de portobello ernaast met de open kant naar boven. Besprenkel de courgette en de portobello met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 10 minuten in de oven.

4

Giet het vocht dat tijdens het bakken is vrijgekomen voorzichtig uit de portobello en vul de portobello met de geraspte belegen kaas. Verdeel de rode ui over de courgette en bak alles nog 5 – 10 minuten in de oven. Bak de laatste 4 – 6 minuten de hamburgerbol mee.

5

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de hamburgerbollen open.

6

Maak per persoon een burger door de broodjes te beleggen met achtereenvolgens de portobello, het spiegelei en de helft van de gebakken rode ui. Serveer met de courgette, de overige rode ui en de aardappelen. Garneer met de mayonaise.