USP: Pollo tonnato is een variant op de klassieke vitello tonnato, wat bestaat uit kalfsvlees met tonijn-kappertjessaus. In dit recept gebruik je kipfilethaasjes in plaats van kalf, die je pocheert in bouillon. Eet smakelijk!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Rode paprika
1 stuk(s)
Biologisch wit broodje met roggedesem
(Bevat Gerst, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)
¼ blik(ken)
Tonijn in water
(Bevat Vis)
5 gram
Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie
10 gram
Kappertjes
50 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
100 gram
Kipfilethaasjes
30 gram
Rucola en veldsla
2 el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Olijfolie
400 ml
Zoutarme kippenbouillon
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Snijd de paprika in reepjes en meng in een ovenschaal met de olijfolie, de balsamicoazijn, peper en zout. Rooster de paprika 20 - 22 minuten in de oven. Leg de laatste 6 - 8 minuten het zuurdesembrood erbij in de oven.
Laat de tonijn uitlekken. Mix in een hoge kom de helft van de blaadjes basilicum, de helft van de kappertjes, de mayonaise en de tonijn met een staafmixer tot een fijne saus. Breng op smaak met peper en zout (zie TIP).
Tip: De kappertjes zijn al zout. Proef daarom goed voordat je de saus op smaak brengt, voeg niet te veel extra zout toe.
Hak de overige basilicum, de peterselie en de bieslook fijn. Meng de peterselie en de bieslook in een kommetje met de zachte boter. Breng op smaak met zout en peper. Dek af met folie en zet tot gebruik in de koelkast.
Bereid de kippenbouillon in een pan. Zet, als de bouillon kookt, het vuur laag en leg de kipfilethaasjes in de bouillon. Kook de kip in 6 - 8 minuten gaar. Haal de kip uit de bouillon.
Maak op de borden een bedje van de slamelange en besprenkel met de extra vierge olijfolie. Leg hier de gepocheerde kipfilethaasjes op. Verdeel de tonijnsaus over de kip en garneer met de overige kappertjes en basilicum.
Serveer de pollo tonnato met de geroosterde paprika en het zuurdesembrood met kruidenboter.