Platbroodpizza's met gekruid varkensgehakt, mozzarella en basilicum
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza's met gekruid varkensgehakt, mozzarella en basilicum

Platbroodpizza's met gekruid varkensgehakt, mozzarella en basilicum

met courgette en tomatensaus

Is er een kleine kok in huis? Versier samen de pizza's en verras iedereen in huis met dit smakelijke hoofdgerecht.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Courgette

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Libanees platbrood

(Bevat Tarwe)

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

1 el

Water voor saus

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3723 kJ
Energie (kcal)890 kcal
Vetten37.6 g
waarvan verzadigd15.3 g
Koolhydraten89.1 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels6.8 g
Eiwitten44.1 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden en gehakt bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het gehakt in 3 minuten los. Haal uit de pan en bewaar apart.
Saus maken
2
  • Bak, in dezelfde hapjespan, de ui, knoflook en de Italiaanse kruiden 2 - 3 minuten.
  • Blus af met de passata en per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1 el water (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat, afgedekt, 5 - 6 minuten sudderen.
  • Snijd ondertussen de courgette in dunne plakjes. Scheur de mozzarella grof.

Tip: Heb jij graag wat meer saus op je pizza? Voeg dan 1 el water per persoon extra toe.

Basilicum snijden
3
  • Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier.
  • Smeer in met de tomatensaus en verdeel het gehakt, de courgette en de mozzarella erover.
  • Bak de platbroodpizza's 7 - 8 minuten in de oven.
  • Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd in reepjes. 
Serveren
4
  • Verdeel de pizza's over de borden.
  • Garneer met het verse basilicum en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.