Is er een kleine kok in huis? Versier samen de pizza's en verras iedereen in huis met dit smakelijke hoofdgerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Ui
200 gram
Boerengehakt
⅔ zakje(s)
Italiaanse kruiden
200 gram
Passata
2 stuk(s)
Tomaat
1 bol(len)
Mozzarella
(BevatMelk (inclusief lactose))4 stuk(s)
Libanees platbrood
(BevatGlutenbevattende granen)25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))5 gram
Vers basilicum
1 el
Olijfolie
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het gehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.
Bak, in dezelfde hapjespan, de ui, knoflook en de Italiaanse kruiden 2 - 3 minuten. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, 1 el water per persoon en de passata. Breng op smaak met peper en zout. Laat, afgedekt, 5 - 6 minuten sudderen. Snijd ondertussen de tomaat in plakjes. Scheur de mozzarella grof.
Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Smeer in met de tomatensaus en verdeel het gehakt, de tomatenplakjes, de mozzarella en de Italiaanse kaas erover. Bak de platbroodpizza's 7 - 8 minuten in de oven. Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd in reepjes.
Verdeel de pizza's over de borden. Garneer met het verse basilicum en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.