HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPlatbroodpizza's Met Gehakt, Mozzarella En Basilicum
topBanner
Platbroodpizza's met gehakt, mozzarella en basilicum

Platbroodpizza's met gehakt, mozzarella en basilicum

met vers basilicum en tomatensaus

Lees meer

Is er een kleine kok in huis? Versier samen de pizza's en verras iedereen in huis met dit smakelijke hoofdgerecht.

Labels:FamilieLekker snelLekker snelFamilie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)GlutenTarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

200 gram

Boerengehakt

(Kan bevattenMosterd, Selderij, Soja, Gluten, Tarwe, Eieren)

⅔ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 pak(ken)

Passata

2 stuk(s)

Tomaat

1 bol(len)

Mozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Libanees platbrood

(BevatGluten, Tarwe)

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)967 kcal
Energie (kJ)4044 kJ
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels6.56 g
Eiwitten45 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het gehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

Bak, in dezelfde hapjespan, de ui, knoflook en de Italiaanse kruiden 2 - 3 minuten. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, 1 el water per persoon en de passata. Breng op smaak met peper en zout. Laat, afgedekt, 5 - 6 minuten sudderen. Snijd ondertussen de tomaat in plakjes. Scheur de mozzarella grof.

Tip: Heb jij graag wat meer saus op je pizza? Voeg dan 1 el water per persoon extra toe.

3

Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Smeer in met de tomatensaus en verdeel het gehakt, de tomatenplakjes, de mozzarella en de Italiaanse kaas erover. Bak de platbroodpizza's 7 - 8 minuten in de oven. Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd in reepjes.

Tip: Dit gerecht is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Beleg dan 1 platbrood per persoon en serveer de overige ingrediënten ernaast. Vul eventueel voor de lunch de volgende dag het andere platbrood met het overige beleg.

4

Verdeel de pizza's over de borden. Garneer met het verse basilicum en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.