Platbroodpizza met groene pesto

Platbroodpizza met groene pesto

Met buffelmozzarella, champignons en rucola

20 minuten
Lees meer

Platbrood is een snelle en makkelijke pizzabodem. Je belegt deze platbroodpizza's met ingrediënten die van zichzelf veel smaak hebben, zoals groene pesto. De buffelmozzarella is heerlijk romig. Scheur de mozzarella klein zodat je het goed over de pizza kunt verdelen en optimaal kunt genieten van deze lekkere kaas.

Labels:Quick & easyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

1 stuks

Sjalot

250 g

Champignons

4 stuks

Wit platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

75 g

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

125 g

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 g

Rucola

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)3318 kJ
Energie (kcal)793 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd12.9 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers2.2 g
Vezels7 g
Eiwitten23 g
Zout1.7 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Oven
Cutting Board
Schilmesje
Koekenpan
Bakpapier
Bakplaat
Bord
InstructiesPDF
Instructies
Voorbereiden
Voorbereiden
1

• Verwarm de oven voor op 220 graden. • Snipper de sjalot. • Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere in kwarten.

Pizza's beleggen
Pizza's beleggen
2

• Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons en de sjalot 3 – 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. • Verdeel de Libanese platbroden over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de groene pesto. • Verdeel de champignons erover en scheur de buffelmozzarella klein boven de platbroden.

Pizza's bakken
Pizza's bakken
3

• Breng de pizza's op smaak met peper en zout en bak de platbroden 6 – 9 minuten in de oven. • Meng de rucola met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Serveren
Serveren
4

• Verdeel de platbroodpizza's over de borden en garneer met de rucola.