Plaattaart met verse geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Plaattaart met verse geitenkaas

Plaattaart met verse geitenkaas

met paprikasaus en basilicumcrème

Wist je dat verse geitenkaas niet alleen een goede smaakmaker is, maar ook een perfect zoutarmer alternatief voor harde kazen zoals Goudse of Parmezaanse kaas?

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

10 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

¼ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3693 kJ
Energie (kcal)883 kcal
Vetten57.6 g
waarvan verzadigd29.9 g
Koolhydraten63.9 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels8.5 g
Eiwitten20.1 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

•Hapjespan met deksel
•Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het bladerdeeg uit de koelkast. Snijd de helft van de paprika in kleine blokjes en de andere helft in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. 

Paprika bakken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de knoflook, ui en paprikablokjes in 8 - 10 minuten zacht.

Geitenkaas verkruimelen
3

Verkruimel de geitenkaas. Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier.

Saus maken
4

Blus de gebakken paprikablokjes af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de passata en per persoon: 1 el water en 1/2 tl suiker toe. Roer goed door en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

Plaattaart bakken
5

Verdeel de paprika-tomatensaus over het bladerdeeg en beleg met de paprikareepjes. Bak de plaattaart 10 minuten in de oven. Verdeel dan de geitenkaas over de plaattaart en bak de plaattaart nog 10 - 15 minuten, of tot de kaas goudbruin kleurt en het bladerdeeg gaar is.

Serveren
6

Besprenkel de plaattaart met de basilicumcrème. Snijd de plaattaart in stukken en verdeel over de borden.