Plaattaart met geitenkaas en paprika
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Plaattaart met geitenkaas en paprika

Plaattaart met geitenkaas en paprika

met rucola, tuinkers en basilicumcrème

Tuinkers is familie van de mosterdplant en heeft een pittige smaak die perfect past bij de romige geitenkaas.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Klimaatbewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Tuinkers

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe, Gluten)

100 gram

Passata

10 ml

Basilicumcrème

20 gram

Rucola

½ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

¼ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)698 kcal
Energie (kJ)2921 kJ
Vetten41.8 g
waarvan verzadigd19.6 g
Koolhydraten56.3 g
waarvan suikers17.8 g
Vezels8.4 g
Eiwitten18.4 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het bladerdeeg uit de koelkast. Snijd de wortel in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

Wortel bakken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de knoflook, de ui en de wortel in 8 - 10 minuten zacht.

Snijden
3

Knip ondertussen de tuinkers af. Snijd de paprika in reepjes. Verkruimel de geitenkaas. Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier.

Weetje: Wist je dat verse geitenkaas niet alleen een goede smaakmaker is, maar ook een perfect zoutarmer alternatief voor harde kazen zoals Goudse kaas of parmezaanse kaas?

Saus maken
4

Blus de gebakken wortelblokjes af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de passata en per persoon: 1 el water en 1/2 tl suiker toe. Roer goed door en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat deze maaltijd meer dan 300 gram groente per portie bevat? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.

Plaattaart bakken
5

Verdeel de wortel-tomatensaus over het bladerdeeg en beleg met de paprikareepjes. Bak de plaattaart 10 minuten in de oven. Verdeel dan de geitenkaas over de plaattaart en bak de plaattaart nog 10 - 15 minuten, of tot de kaas goud kleurt en het bladerdeeg gaar is.

Serveren
6

Besprenkel de plaattaart met de basilicumcrème. Garneer met de rucola en tuinkers. Snijd de plaattaart voor het serveren in stukken.