Skip to main content
Pittige garnalen in kerrie roomsaus
Pittige garnalen in kerrie roomsaus

Pittige garnalen in kerrie roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup

4.5
(182)

NL: Wist je dat dit gerecht bij onze zuiderburen scampi diabolique heet?

BE: Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Allergens:
Zwaveldioxide en sulfiet
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

120 g

Shrimp

0.13 piece

White wine

(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet)

125 g

Fresh pappardelle

½ piece

Onion

100 milliliters

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 piece

Garlic

30 g

Tomato ketchup

1.5 teaspoon

Ground paprika

½ sachet(s)

Curry powder

(Contains: Selderij, Mosterd)

5 g

Fresh chives

1 piece

Tomato

½ piece

Courgette

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories851 kcal
Energy (kJ)3563 kJ
Fat38.3 g
Saturated Fat14.9 g
Carbohydrate88 g
Sugar18 g
Dietary Fiber6.8 g
Protein37.9 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Bowl
Slotted Spoon
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de tomaat en de papardelle. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bieslook fijn. Snijd de courgette in de lengte in vieren en snijd vervolgens in dunne plakjes.

Saus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Voeg per persoon: 1 1/2 tl kerriepoeder en 1 1/2 tl paprikapoeder toe. Bak 1 minuut. Voeg vervolgens de tomatenketchup toe. Roerbak 1 - 2 minuten. Blus af met 1 1/2 el witte wijn per persoon en laat de alcohol al roerend verdampen. Giet daarna de room in de koekenpan met 1 el water per persoon. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. Roer goed door en laat in 4 - 6 minuten inkoken. Verlaag het vuur en laat zachtjes pruttelen.

Tomaten blancheren
3

Verhit ondertussen in een andere koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon. Bak de courgette 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de onderkant van elke tomaat kruislings in en dompel ze 20 seconden onder in de pan met kokend water. Haal ze eruit met een schuimspaan en pel de tomaat. Snijd de tomaat daarna heel fijn. Meng de tomaat met de helft van de bieslook in een kom, breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.

Pappardelle koken
4

Kook de pappardelle in 3 - 4 minuten gaar in dezelfde pan van de tomaten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen (zie Tip). Voeg de courgette toe aan de pan met saus wanneer het goudbruin kleurt.

Tip: Meng eventueel een scheutje extra vierge olijfolie door de pasta, zodat de pasta niet aan elkaar blijft plakken.

Afwerken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Bak de garnalen 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en roer vlak voor serveren met de tomaat door de saus.

Serveren
6

Verdeel de pappardelle over de borden en schep de saus eroverheen. Garneer met de overige bieslook.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes