topBanner
Pitabroodjes met zelfgemaakte tonijnsalade

Pitabroodjes met zelfgemaakte tonijnsalade

met limoen, kokos en geroosterde bospeen met hazelnoten

Lees meer

Deze Skipjack tonijn van Fish Tales wordt met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het MSC-keurmerk.

Labels:Philips Airfryer
Allergenen :VisNotenEiMosterdGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Bospeen

1 stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Limoen

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(BevatVis)

20 gram

Geroosterde hazelnoten

(BevatNotenKan bevattenPindas, Sesam)

10 gram

Kokosrasp

80 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

4 stuk(s)

Pitabroodje

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4063 kJ
Energie (kcal)971 kcal
Vetten56.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels10 g
Eiwitten25 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Bakplaat met bakpapier
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bospeen. Verwijder het loof van de bospeen, maar laat een klein stukje groen zitten. Snijd grote bospenen in de lengte in kwarten en kleine doormidden. Kook de bospeen, afgedekt, 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

2

Snipper ondertussen de rode ui heel fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Was de limoen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers de limoen uit. Laat de tonijn uitlekken. Hak de hazelnoten grof.

3

Verdeel de bospeen en de helft van de rode ui over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven. Strooi na 10 minuten de hazelnoten over de bospeen.

4

Meng in een kom de rode peper, tonijn en kokosrasp met per persoon: 1/2 tl limoenrasp, 1/2 el limoensap en de overige rode ui en mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

5

Besprenkel de pitabroodjes met water, snijd een klein stukje open en vul met het tonijnmengsel. Leg in de laatste 5 minuten de pitabroodjes tussen de bospeen en bak mee in de oven.

6

Serveer de gevulde pitabroodjes met de bospeen en garneer met de overige limoenrasp.