Peruaanse vegetarische roerbak met portobello en spiegelei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Peruaanse vegetarische roerbak met portobello en spiegelei

Peruaanse vegetarische roerbak met portobello en spiegelei

met zoete-aardappelfrietjes en pittige groene saus

Portobello is echt een superfood - niet alleen in voedingswaarden, maar ook in formaat. Ze zitten vol vitamine B en kunnen een diameter van wel 15 cm hebben!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Eieren
•Soja
•Tarwe
•Gluten
•Gerst
•Mosterd
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Portobello

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Tomaat

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

¼ stuk(s)

Groene peper

20 gram

Yoghurtdressing

(Bevat Melk (inclusief lactose), Mosterd)

Zelf toevoegen

¼ el

[Plantaardige] roomboter

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

20 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3424 kJ
Energie (kcal)818 kcal
Vetten34.4 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten102 g
waarvan suikers16.9 g
Vezels8.1 g
Eiwitten19.9 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

•Kom
•Bakplaat met bakpapier
•Pan
•Hapjespan
•Hoge kom
•Koekenpan
•Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Was of schil de zoete aardappel en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl Peruaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Rijst koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de portobello in plakken. Snijd de tomaat in blokjes.

Bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, 2/3 van de knoflook en 1/2 tl Peruaanse kruiden per persoon 1 - 2 minuten. Voeg de portobello en de tomatenblokjes toe en laat 3 - 4 minuten stoven.

Laat sudderen
4

Voeg daarna de groentebouillon, de worcestershiresaus en sojasaus naar smaak toe en laat het geheel nog 3 - 4 minuten sudderen, of tot het vocht grotendeels verdampt is.

Sausje maken
5

Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Meng in een hoge kom de overige knoflook, de groene peper, de yoghurtdressing en per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout. Mix met de staafmixer tot een glad sausje. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak 1 spiegelei per persoon. 

Serveren
6

Meng vlak voor serveren de zoete aardappel door de portobello-tomatenstoof. Verdeel de rijst over de borden en schep de portobellostoof ernaast. Leg het spiegelei op de rijst. Serveer de groene saus erbij.

Weetje: Paddenstoelen, waaronder portobello's, zijn rijk aan vitamine B2. Deze vitamine houdt je energie op peil en zit vooral in dierlijke producten. Eet je vaak vegetarisch of veganistisch? Kook dan regelmatig met champignons of andere paddenstoelen om een tekort te voorkomen.