Rendang is een klassiek Indonesisch stoofgerecht. In dit recept combineren we het met frieten en kokosboontjes. We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelen
150 gram
Sperziebonen
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Rendang
(Bevat: Soja, Tarwe)
5 gram
Kokosrasp
(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)
1 el
Zonnebloemolie
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in repen van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng in een kom met 1/2 el zonnebloemolie per persoon en een flinke snuf zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de ui in dunne ringen. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui 4 - 6 minuten.
Voeg de rendang toe aan de ui. Verlaag het vuur en verwarm de rendang, al roerend, 4 minuten.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de afgegoten sperziebonen en de kokosrasp toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de frieten over de borden en schep de rendang hier deels overheen. Serveer met de sperziebonen.