topBanner
Pastaschotel met gehakt en Griekse twist

Pastaschotel met gehakt en Griekse twist

met courgette, puntpaprika en feta

Lees meer

Dit recept is geïnspireerd op Griekse pastitsio - het lijkt op lasagne, maar smaakt totaal anders! Met kaneel, oregano en feta zet je vandaag een pastaschotel op tafel die gegarandeerd verrast.

Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 gram

Penne

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja)

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Tomaat

2 tl

Gedroogde oregano

1 tl

Gemalen kaneel

200 gram

Rundergehakt met köftekruiden

⅔ bakje(s)

Tomatenpuree

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4072 kJ
Energie (kcal)973 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers23.0 g
Vezels8 g
Eiwitten53 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Kom
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de penne en kook de penne, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet af, bewaar het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Verwijder de zaadlijsten van de rode puntpaprika en snijd in dunne reepjes. Snijd de tomaat in blokjes. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, de gedroogde oregano en de kaneel 2 minuten.

3

Voeg de courgette en de rode puntpaprika toe aan de wok of hapjespan en roerbak 8 - 10 minuten. Bak de laatste minuut de knoflook en tomaat mee. Voeg vervolgens het gekruid rundergehakt toe en bak het in 5 minuten los. Voeg in de laatste 2 minuten de tomatenpuree en 50 ml kookvocht per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verkruimel ondertussen de feta boven een kom. Voeg de zure room toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

5

Meng 1/4 van het zure-roommengsel door de penne en verdeel de penne over een ovenschaal. Verdeel de gehaktsaus erover en eindig met de rest van het zure-roommengsel. Bak de gehaktschotel 10 - 15 minuten in de oven.

6

Verdeel de gehaktschotel over de borden.