Pastaschotel Griekse stijl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, witte kaas, courgette en paprika

Dit recept is geïnspireerd op Griekse pastitsio - het lijkt op lasagne, maar smaakt totaal anders! Je bereidt deze pastaschotel met kaneel, oregano en feta.

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Tomaat

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

⅓ tl

Gemalen kaneel

100 gram

Rundergehakt met köftekruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

Tomatenpuree

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3708 kJ
Energie (kcal)886 kcal
Vetten40.5 g
waarvan verzadigd16.5 g
Koolhydraten82.9 g
waarvan suikers15 g
Vezels8.2 g
Eiwitten41.3 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Kom
Ovenschaal

Instructies

Pasta koken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de penne en kook de penne, afgedekt, 8 - 10 minuten (zie Tip). Giet af, bewaar het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan niet alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade of soep verwerken.

Snijden en fruiten
2

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Verwijder de zaadlijsten van de rode puntpaprika en snijd in dunne reepjes. Snijd de tomaat in blokjes. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, de gedroogde oregano en een snufje kaneel 2 minuten.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Bakken
3

Voeg de courgette en de rode puntpaprika toe aan de wok of hapjespan en roerbak 8 - 10 minuten. Bak de laatste minuut de knoflook en tomaat mee. Voeg vervolgens het gekruide rundergehakt toe en bak in 5 minuten los. Voeg in de laatste 2 minuten de tomatenpuree en 50 ml kookvocht per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.

Saus mengen
4

Verkruimel ondertussen de witte kaas boven een kom. Voeg de zure room toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat tomatenpuree een bron is van vezels, calcium, vitamine C en ijzer? Eén blikje bevat meer dan 2 keer zoveel ijzer als 100 gram kipfilet of varkenshaas!

Gehaktschotel maken
5

Meng 1/4 van het zure-roommengsel door de penne en verdeel de penne over een ovenschaal. Verdeel de gehaktsaus erover en eindig met het overige zure-roommengsel. Bak de gehaktschotel 10 - 15 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de gehaktschotel over de borden.