Parelgerst met kogelbiefstuk en paksoi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelgerst met kogelbiefstuk en paksoi

Parelgerst met kogelbiefstuk en paksoi

met champignons en zoete Aziatische saus

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de zoete Aziatische saus in sommige boxen vervangen door Pad Thai wokpasta. Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten. De bereidingswijze verandert hierdoor als volgt: In stap 4, voeg de Pad Thai wokpasta toe in plaats van de zoete Aziatsiche saus en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Volg het recept verder zoals omschreven.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kogelbiefstuk

60 gram

Parelgerst

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

⅓ stuk(s)

Paksoi

125 gram

Champignons

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

250 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)540 kcal
Energie (kJ)2259 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers11 g
Vezels3.2 g
Eiwitten35 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Aluminiumfolie
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Bereid de bouillon in een pan met deksel.

Tip: Het beste kun je de kogelbiefstuk al een half uur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Doe je dit niet, dan blijft de biefstuk vanbinnen te koud en 'schrikt' hij als je hem in de pan legt.

Koken en fruiten
2

Weeg de juiste hoeveelheid parelgerst af. Kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 25 - 30 minuten in de bouillon. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Giet af indien nodig.

Tip: Let op: Je gebruikt niet alle parelgerst. Kook wat je over hebt in 3x zoveel bouillon, giet af en meng het met je favoriete groente, olie, azijn en nog meer lekkers - perfect als lunch!

Snijden
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de paksoi in repen.

Tip: Paksoi is rijk aan foliumzuur. Dat is een belangrijke vitamine (B11) voor de aanmaak van witte en rode bloedcellen. Door voldoende foliumzuur te eten voorkom je bloedarmoede en vermoeidheid. Ook spinazie, spruiten, quinoa, broccoli, zonnebloempitten en sesamzaad zijn rijk aan deze vitamine.

Mengen
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 minuut. Voeg de champignons en paksoi toe en bak 8 - 10 minuten. Voeg hierna de parelgerst en de zoete Aziatische saus toe en verwarm kort. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wanneer je champignons bakt is het altijd verleidelijk om extra olie toe te voegen, omdat ze dit allemaal lijken te absorberen. Doe dit niet maar wacht rustig af; ze laten het vocht vanzelf weer los!

Bakken
5

Dep terwijl de groenten bakken de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de pan goed heet is, de biefstuk toe en bak 2 - 4 minuten per kant. Haal uit de pan en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd vervolgens in dunne plakken.

Tip: Snijd biefstuk altijd dwars op de draad van het vlees in plakken. Anders heb je kans dat het vlees taai wordt.

Serveren
6

Schep de parelgerst met de groenten in diepe kommen en leg de biefstukplakjes erop.