topBanner
Volkoren bulgur met groenten uit de oven

Volkoren bulgur met groenten uit de oven

Met feta en geroosterde amandelen

Lees meer

Bulgur is erg populair in de Midden-Oosterse keuken en wordt onder andere gebruikt in brood, soepen en salades, zoals tabouleh. Het heeft iets weg van couscous, maar heeft meer bite en een lichte hazelnootsmaak. Bulgur zit boordevol vezels, eiwitten en B-vitaminen en is een goede vervanger voor rijst, pasta of andere graanproducten.

Labels:CaloriebewustVeggieFamily
Allergenen :NotenGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Courgette

250 gram

Rode cherrytomaten

5 gram

Verse tijm

2 stuk(s)

Bosui

40 gram

Amandelen

(BevatNoten)

170 gram

Volkoren bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3096 kJ
Energie (kcal)740 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers15.4 g
Vezels16 g
Eiwitten26 g
Zout3.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Ovenschaal
Pan met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in plakken van 1 cm en vervolgens in blokjes. Halveer de rode cherrytomaten. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de lente-ui in fijne ringen. Hak de amandelen grof.

2

Meng in een ovenschaal met bakpapier de courgette, de cherrytomaten en de helft van de tijm met de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en rooster de groenten 20 minuten in de oven.

3

Smelt ondertussen de roomboter in een pan met deksel en bak de bulgur en de overige tijm 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe (pas op: dit kan spetteren) en kook de bulgur, afgedekt, in 15 – 17 minuten droog. Voeg halverwege de bosui toe en roer tussendoor goed over de bodem. Voeg, als het nodig is, extra water toe om te voorkomen dat de bulgur aanbrandt.

4

Rooster ondertussen de amandelen in een koekenpan, zonder olie, 2 minuten op middelhoog vuur. Haal daarna uit de pan.

5

Verkruimel de feta en roer de helft door de bulgur. Schep de helft van de groenten, inclusief bakvocht, erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de bulgur over de borden. Schep de overige groenten erbovenop en garneer met de amandelen en overige feta. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.