Parelcouscous met kipworst en amandelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met kipworst en amandelen

Parelcouscous met kipworst en amandelen

Met aubergine en rozijnen

Deze parelcouscous heeft het allemaal: van de hartige kipworstjes tot de zoete rozijnen en van de zachte parelcouscous tot de knapperige amandelen. De kruidenmix ras el hanout geeft het gerecht een warme smaak. Dit mengsel uit de Arabische keuken betekent vrij vertaald 'het beste van de winkel' en de samenstelling verschilt dus ook per winkel, maar het bevat vaak kardemom, kaneel en nootmuskaat.

Allergenen :
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

1 tl

Ras el hanout

0.13 tl

Gemalen kaneel

15 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

85 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

60 gram

Rode cherrytomaten

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

2 stuk(s)

Kipmerguezworstjes

10 gram

Amandelen

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

250 ml

Kippenbouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3316 kJ
Energie (kcal)793 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd8.9 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers20.6 g
Vezels8 g
Eiwitten32 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Aubergine bereiden
1

Bereid de bouillon. Snijd de aubergine in blokjes van 1/2 tot 1 cm. Verwarm 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg per persoon 1 tl ras el hanout en 1/8 tl kaneel toe en bak een halve minuut, tot de kruiden beginnen te geuren. Voeg de aubergine toe en bak 3 – 4 minuten.

Parelcouscous koken
2

Voeg 1/2 el olijfolie per persoon en de parelcouscous toe aan de hapjespan met de aubergine en bak 1 minuut. Voeg de rozijnen en de bouillon toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in ongeveer 12 – 14 minuten gaar. Roer regelmatig.

Cherrytomaten erbij
3

Halveer ondertussen de cherrytomaten. Voeg de tomaten de laatste 4 – 6 minuten toe aan de parelcouscous. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd de munt fijn.

Kipmerquez bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kippenworst in 2 – 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 – 10 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om

Amandelen roosteren
5

Verhit ondertussen een andere koekenpan op hoog vuur. Rooster de amandelen, zonder olie, tot ze knapperig zijn.

Serveren
6

Verdeel de parelcouscous over de borden en leg het kipmerquezworstje erop. Garneer met de amandelen en de munt.