Parelcouscous met garnalen en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met garnalen en courgette

Parelcouscous met garnalen en courgette

Met verse tijm, rode peper en citroen

In dit zonnige garnalengerecht ontmoeten de keukens van Europa en het Midden-Oosten elkaar. Parelcouscous wordt onder meer in Israël en Libanon veel gegeten, maar met ingrediënten als rucola, verse tijm en citroen gaan de smaken van dit gerecht meer richting Italië

Labels:
Caloriebewust
Kook mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen :
Gluten
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Citroen

3 bosje(s)

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Courgette

85 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

90 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2456 kJ
Energie (kcal)587 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd3.5 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels6 g
Eiwitten25 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan
Wok

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Ris de tijmblaadjes van de takjes en snijd de courgette in blokjes.

Parelcouscous koken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de parelcouscous al roerend 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 minuten. Giet indien nodig af. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Garnalen bakken
3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de garnalen 3 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

Courgette bakken
4

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de courgette, tijm, citroenrasp, peper en zout toe en bak 6 minuten.

Mengen
5

Voeg de garnalen, inclusief hun bakvocht, toe aan de courgette. Breng op smaak met ½ el citroensap per persoon, peper en zout en verhit nog 1 minuut. Zet daarna het vuur uit. Scheur de rucola klein. Voeg de parelcouscous en rucola toe aan de wok of hapjespan en meng goed.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en besprenkel naar smaak met extra citroensap.