topBanner
Gevulde paprika met chili con carne

Gevulde paprika met chili con carne

Met basmatirijst en yoghurt

Lees meer

De meningen zijn nogal verdeeld over waar chili con carne vandaan komt, maar het is inmiddels niet meer weg te denken uit zowel de Mexicaanse als de Texaanse 'TexMex' eetcultuur. Er zijn eindeloos veel variaties op dit gerecht en daar voegen wij graag nog een HelloFresh-versie aan toe, lekker fris met yoghurt!

Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Groene paprika

85 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Rode paprika

2 stuk(s)

Tomaat

200 gram

Gekruid rundergehakt

2 tl

Mexicaanse kruiden

1 blik(ken)

Bonen

4 el

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3393 kJ
Energie (kcal)811 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd18.8 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers15.9 g
Vezels15 g
Eiwitten53 g
Zout1.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Oven
Pan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Wok met deksel
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de groene paprika in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de groene paprika, zodra de oven warm is, met de open kant naar beneden op een bakplaat met bakpapier en bak 15 – 20 minuten in de oven of tot hij lichtbruin kleurt.

2

Kook ondertussen de rijst in de pan met deksel, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snipper ondertussen de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de rode paprika en tomaat in blokjes.

4

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middellaag vuur. Voeg het rundergehakt, de rode peper en de Mexicaanse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Bak het rundergehakt in 1 – 2 minuten los op middelhoog vuur, het hoeft nog niet gaar te zijn.

5

Voeg de tomaat, rode paprika, kidneybonen (afgieten is niet nodig) en zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan, dek de pan af en laat 10 – 12 minuten stoven op middelmatig vuur. Haal de laatste 5 - 6 minuten de deksel van de pan. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de rijst over de borden en leg daar de groene paprika's naast. Vul de groene paprika's met de chili. Garneer met de yoghurt en de geraspte cheddar.