BestellenCadeaubon
Overnight oats met kaneel en gebakken appel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Overnight oats met kaneel en gebakken appel

Overnight oats met kaneel en gebakken appel

met chiazaad, rozijnen, walnoten en volle yoghurt

Deze overnight oats maak je de avond van tevoren: zo kunnen alle smaken goed intrekken en staat er de volgende ochtend een lekker ontbijt voor je klaar!

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd6 uur
Bereidingstijd5 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

400 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

150 gram

Havermout

2 stuk(s)

Appel

3 tl

Gemalen kaneel

100 gram

Biologische halfvolle yoghurt

10 gram

Chiazaad

30 gram

Rozijnen

25 gram

Walnoten

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Honing

½ tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)701 kcal
Energie (kJ)2933 kJ
Vetten22.6 g
waarvan verzadigd6.2 g
Koolhydraten95.6 g
waarvan suikers42.7 g
Vezels12.5 g
Eiwitten22.1 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Kom
Vershoudfolie
Koekenpan

Instructies

1

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in schijfjes.

2
  • Meng in een kom de havermout met 400 ml melk, yoghurt, chiazaad, een snufje zout, de rozijnen en 2 tl kaneel per persoon.
  • Dek de kom af met plasticfolie en zet 6 - 8 uur weg in de koelkast. Houd je niet van koude havermoutpap of heb je weinig tijd? Verwarm het geheel, zonder de yoghurt, dan 2 - 4 minuten in een steelpan op laag vuur.



3
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de walnoten toe en rooster 1 – 2 minuten, of totdat ze beginnen te kleuren.
  • Smelt ondertussen de roomboter in een andere koekenpan en bak de appel 2 – 3 minuten op middelhoog vuur, of tot de buitenkant begint te kleuren.
  • Zet het vuur hoog, voeg de honing toe en karamelliseer de appel 2 minuten.
4
  • Verdeel de havermout over de kommen.
  • Houd je van een zoet ontbijt? Voeg dan wat meer honing toe naar smaak.
  • Garneer de havermout met de gekaramelliseerde appel.
  • Hak de walnoten grof en strooi ze over het geheel.