BestellenCadeaubon
Ovenschotel van broccoli en spitskool
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovenschotel van broccoli en spitskool

Ovenschotel van broccoli en spitskool

met spekjes, geitenkaas en ui

De spitskool en broccoli zijn alvast voor je gesneden. Dat scheelt jou weer tijd in de keuken!

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Spekreepjes

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

250 gram

Aardappelen

¼ tl

Belgische kruidenmix voor gehakt

200 gram

Spitskool en broccoli

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Geraspte belegen geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2376 kJ
Energie (kcal)568 kcal
Vetten25.2 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten54.7 g
waarvan suikers6.1 g
Vezels15 g
Eiwitten28.1 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Aardappelstamper
Ovenschaal

Instructies

Aardappelen koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Spekjes bakken
2

Verhit een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 3 - 4 minuten knapperig. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Haal het spek uit de pan en houd apart. Bak vervolgens in dezelfde hapjespan de ui, knoflook, spitskool en broccoli 3 - 4 minuten. Blus af met 1 el water per persoon en laat het vocht verdampen. Breng op smaak met peper en zout.

Puree maken
3

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg per persoon: 1/4 tl gehaktkruiden, 1 tl mosterd en een scheutje melk toe. Stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de verse geitenkaas.

Ovenschotel maken
4

Vul een ovenschaal met de gebakken groenten, verkruimelde verse geitenkaas en spekjes. Verdeel hierover de puree. Bestrooi de puree met de geraspte geitenkaas.

Gratineren
5

Zet de ovenschaal 5 - 6 minuten in de oven, of tot de kaas mooi goudbruin is gekleurd (zie Tip).

Tip: Heeft jouw oven een grillstand? Zet deze dan aan en gratineer de kaas van de ovenschotel. Pas op dat het niet verbrandt!

Serveren
6

Verdeel de ovenschotel over de borden.

Weetje: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten, tanden en gezonde spieren door de calciumboost.