topBanner
Ovenschotel met groente, ei en geitenkaas

Ovenschotel met groente, ei en geitenkaas

met een frisse komkommersalade en verse kruiden

Lees meer

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de paprika vervangen door rode puntpaprika.

Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.

De bereidingswijze verandert hierdoor als volgt: Gebruik 1/2 rode puntpaprika per persoon. Volg het recept verder zoals omschreven.

Labels:VeggieFamily
Allergenen :EiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Komkommer

3 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Paprika

15 gram

Munt, oregano en peterselie

½ stuk(s)

Rode ui

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

2 stuk(s)

Knoflookteen

400 gram

Vastkokende aardappelen

100 gram

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Wittewijnazijn

2 tl

Zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3176 kJ
Energie (kcal)759 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels8 g
Eiwitten29 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Ovenschaal
Kleine kom
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was ondertussen de aardappelen grondig en snijd in kleine stukken van 2 cm. Kook de aardappelen, afgedekt, 8 – 10 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Halveer de ui en snijd in halve ringen. Snijd de tomaat in kwarten. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in reepjes. Ris de blaadjes oregano van de takjes en snijd grof. Pers de knoflook of snijd fijn en houd de helft apart.

3

Meng in een ovenschaal de ui, tomaat, de helft van de knoflook, de paprika en oregano met 1 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten 10 – 15 minuten in de oven. Meng in een kleine kom de overige knoflook en de volle yoghurt met peper en zout.

4

Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd de komkommer vervolgens in halve maantjes. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd ze fijn. Meng in een saladekom 1/2 el wittewijnazijn per persoon en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon met peper en zout tot een dressing. Meng de komkommer en munt met de dressing in de saladekom. Snijd de peterselie fijn.

5

Voeg vervolgens de aardappelen toe aan de groenten in de ovenschaal en meng goed. Breek per persoon 2 eieren boven de groenten en aardappelen. Verkruimel de geitenkaas erover en zet nog 10 –15 minuten in de oven.

6

Verdeel de groenten, aardappelen en eieren over de borden. Garneer met de peterselie. Verdeel de yoghurtsaus erover. Serveer de komkommersalade erbij.