HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOrzo Met Tomatensaus En Courgette
topBanner
Orzo met tomatensaus en courgette

Orzo met tomatensaus en courgette

met geraspte gruyère en rozemarijn

Lees meer

Wist je dat hoewel cherrytomaten klein zijn, ze een hoger vitaminegehalte hebben dan de gewone tomaat? Zo bevatten ze een hoog gehalte bètacaroteen. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:VeggieCaloriebewustExtra groente
Allergenen :NotenAmandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Courgette

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

½ takje(s)

Verse rozemarijn

170 gram

Orzo

10 gram

Amandelschaafsel

(BevatNoten, AmandelnotenKan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)

50 gram

Geraspte gruyère

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Roomboter

350 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)624 kcal
Energie (kJ)2611 kJ
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels4.4 g
Eiwitten22 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de kleine rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in halve maantjes. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.

Tip: Wist je dat je met dit gerecht door de gruyère, amandelen en de grote hoeveelheid groenten ruim een kwart van de ADH calcium binnenkrijgt?

2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de rode ui 2 minuten op middellaag vuur. Weeg de orzo af, voeg toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 8 – 10 minuten. Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Voeg extra water toe als de orzo te droog wordt.

3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel met de helft van de rozemarijn goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgette, knoflook en overige rozemarijn 6 – 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de cherrytomaten in blik toe.

Tip: Geen haast? Rooster de tomaten met een beetje olie, peper & zout 15 minuten in de oven op 200 graden. Voeg in stap 2 de courgette aan de orzo toe en verdeel de tomaten bij het serveren over de orzo.

5

Meng de Italiaanse kruiden, de groenten en de helft van de geraspte gruyère door de orzo. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Gruyère is een relatief pittige kaas. Is niet iedereen hier liefhebber van? Voeg de gruyère dan niet toe aan de orzo, maar laat de liefhebbers het gerecht er naar smaak mee garneren.

6

Verdeel de orzo met groenten over de borden. Garneer met het rozemarijn-amandelschaafsel en de overige geraspte gruyère.

Tip: Door minder vlees te eten, verlaag je het risico op hart- en vaatziekten. Wat je ook verlaagt met vegetarisch eten is watergebruik, ontbossing en de uitstoot van broeikasgassen. Verstandig voor jou én de planeet!