HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOrzo Met Tomatensaus En Courgette
topBanner
Orzo met tomatensaus en courgette

Orzo met tomatensaus en courgette

met geraspte gruyère en rozemarijn

Lees meer

Wist je dat hoewel cherrytomaten klein zijn, ze een hoger vitaminegehalte hebben dan de gewone tomaat? Zo bevatten ze een hoog gehalte bètacaroteen.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:VeggieCaloriebewustExtra groente
Allergenen :Glutenbevattende granenTarweAmandelMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Kleine rode ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Courgette

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

½ takje(s)

Verse rozemarijn

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen, TarweKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

10 gram

Amandelschaafsel

(BevatAmandelKan bevattenPinda's, Sesam, Noten)

50 gram

Geraspte gruyère

(BevatMelk)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 tl

Roomboter

(BevatMelk)

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2611 kJ
Energie (kcal)624 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels8 g
Eiwitten22 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de kleine rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in halve maantjes. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.

2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de rode ui 2 minuten op middellaag vuur. Weeg de orzo af, voeg toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 8 – 10 minuten. Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Voeg extra water toe als de orzo te droog wordt.

3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel met de helft van de rozemarijn goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgette, knoflook en overige rozemarijn 6 – 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de cherrytomaten in blik toe.

5

Meng de Italiaanse kruiden, de groenten en de helft van de geraspte gruyère door de orzo. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de orzo met groenten over de borden. Garneer met het rozemarijn-amandelschaafsel en de overige geraspte gruyère.