HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOosters Gemarineerde Zalmfilet Met Parelcouscous
topBanner
Oosters gemarineerde zalmfilet met parelcouscous

Oosters gemarineerde zalmfilet met parelcouscous

met champignons, bosui en gomasio

Lees meer

Gomasio is een Japanse smaakmaker en bestaat voor 90% uit ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% uit ‘sio’, zeezout.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaVisSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

3 cm

Verse gember

250 gram

Champignons

6 stuk(s)

Bosui

40 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 stuk(s)

Zalmfilet met huid

(BevatVis)

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

1 zakje(s)

Gomasio

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

2 el

Bruine suiker

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3138 kJ
Energie (kcal)750 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels6 g
Eiwitten34 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Rasp
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Pers de knoflook of snijd fijn en rasp de gember.Snijd de champignons in plakjes. Snijd het wit van de bosui in gelijke stukken van 3 cm. Snijd het overige groene deel in ringen.Meng in een kom de sojasaus met de helft van de knoflook, de helft van de gember en de bruine suiker. Leg de zalm in de marinade en laat intrekken tot stap 3.

2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Giet indien nodig af en roer de korrels los met een vork. Laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.Voeg de overige knoflook en gember, de champignons en de stukken bosui toe en bak 6 minuten.Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Haal de zalm uit de marinade, en leg voorzichtig in de koekenpan. Bewaar de marinade.Bak de zalm 2 - 3 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak nog 1 – 2 minuten op de andere zijde.

4

Haal de zalm uit de pan en leg op het bord. Schenk de overige marinade in de koekenpan van de zalm en verwarm kort. Verdeel de parelcouscous over de borden, schenk de marinade over de parelcouscous en garneer met gomasio en het overige groen van de bosui.Schep de gebakken champignons en bosui ernaast.