Ontbijtbox | Kerst | 2023
4p | Met zelfgemaakte eiersalade, bosvruchten smoothie en yoghurtparfait
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
6 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
300 gram
Koudgerookte zalm
(Bevat Vis)
500 gram
Biologische yoghurt Griekse stijl
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2 stuk(s)
Appel
3 tl
Gemalen kaneel
60 gram
Speculaasstukjes
(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)
2 stuk(s)
Avocado
1 stuk(s)
Handsinaasappel
20 gram
Verse bieslook
1 pak(ken)
Danerolles - Kaneelrolletjes
(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe)
300 gram
Verse frambozen en blauwe bessen
2 stuk(s)
Banaan
250 ml
Kokosmelk
Zelf toevoegen
4 el
Honing
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Open het blik kaneelrolletjes en rol het deeg uit.
- Verwarm 4 el boter in een steelpan en voeg de kaneelsuiker en pecanstukjes toe. Verwarm 1 minuut op laag vuur (zie Tip).
- Besmeer het deeg met het botermengsel.
- Rol het deeg op, snijd in 6 plakken en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 - 12 minuten in de oven.
- Maak ondertussen het glazuur. Pers 1/2 citroen uit boven een kleine kom. Voeg de poedersuiker en 50 ml melk toe en meng tot een glad geheel.
Tip: De kaneelsuiker vind je in in de verpakking van de kaneelrolletjes!
- Breng in een steelpan ruim water aan de kook. Voeg het ei toe en kook in 10 - 12 minuten hard.
- Laat het ei schrikken onder koud water. Pel het ei en snijd in kleine blokjes.
- Snijd de bieslook fijn. Voeg het ei en de bieslook toe aan een grote kom.
- Meng met de mayonaise, currykruiden, 1 tl mosterd en breng op smaak met peper en zout (Zie Tip).
Tip: Houd je niet van eiersalade? Je kunt ook gekookte eieren of een gebakken ei serveren! Gebruik de andere ingrediënten als topping voor de broodjes!
- Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.
- Verhit 2 el roomboter in een koekenpan en voeg de appel toe. Bak de appel 3 - 4 minuten.
- Voeg 2 el honing, de sinaasappelrasp, de kaneel en een snufje zout toe aan de pan en bak nog 4 - 5 minuten.
- Meng ondertussen de yoghurt met de overige honing. Bewaar apart tot serveren.
- Voeg de afbakbroodjes toe aan een bakplaat met bakpapier en bak 6 - 8 minuten in de oven.
- Voeg de verse vruchten, de banaan en kokosmelk toe aan een hoge kom.
- Pureer tot een smoothie. Voeg eventueel nog wat honing toe naar smaak.
- Verdeel de smoothie over vier glazen.
- Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in de lengte in dunne plakjes.
- Verdeel 1/2 van de honing-yoghurt over vier mooie glaasjes. Verdeel vervolgens 1/2 van de appelcompôte toe aan de glaasjes. Herhaal deze handeling.
- Garneer de parfaits met de speculaasstukjes.
- Verdeel de gerookte zalm, kruidenroomkaas en avocado over drie serveerschalen.
- Leg de kaneelrolletjes op een serveerschaal en besprenkel met het glazuur.
- Leg de broodjes op een serveerschaal.
- Vul de tafel met de eiersalade, smoothies, yoghurtparfait, kruidenroomkaas, avocado en gerookte zalm.