topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ontbijtbox

Ontbijtbox

4 porties | met zelfgemaakte eiersalade, smoothie en yoghurtparfait

.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Pecannoten
Eieren
Mosterd
Vis
Soja
Amandelnoten
Gluten
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 pak(ken)

Danerolles - Kaneelrolletjes

(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe)

50 gram

Pecanstukjes

(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Citroen

100 gram

Poedersuiker

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)

6 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

20 gram

Verse bieslook

75 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 zakje(s)

Gele currykruiden

1 stuk(s)

Handsinaasappel

2 stuk(s)

Appel

3 tl

Gemalen kaneel

500 gram

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

300 gram

Verse frambozen en blauwe bessen

2 stuk(s)

Banaan

250 ml

Kokosmelk

2 stuk(s)

Avocado

60 gram

Speculaasstukjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

320 gram

Koudgerookte zalm

(Bevat Vis)

75 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

6 stuk(s)

Seizoensbroodje

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja, Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose))

750 gram

Luxe kerststol

(Bevat Soja, Amandelnoten, Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten Kan bevatten Spelt, Hazelnoten, Lupine, Kamut, Gluten, Haver, Gerst, Sesamzaad, Eieren)

Zelf toevoegen

6 el

[Plantaardige] roomboter

50 ml

[Plantaardige] melk

1 tl

Mosterd

4 el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)20980 kJ
Energie (kcal)5014 kcal
Vetten245.8 g
waarvan verzadigd102.1 g
Koolhydraten539.2 g
waarvan suikers310.5 g
Vezels35.5 g
Eiwitten139.1 g
Zout12.3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Steelpan
Kleine kom
Grote kom
Rasp
Koekenpan
Hoge kom
Staafmixer of blender
Serveerschaal

Instructies

Kaneelrolletjes maken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Open het blik kaneelrolletjes en rol het deeg uit.
  • Verwarm 4 el roomboter in een steelpan en voeg de kaneelsuiker en pecanstukjes toe. Verwarm 1 minuut op laag vuur (zie Tip).
  • Besmeer het deeg met het botermengsel.
  • Rol het deeg op, snijd in 8 plakken en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 - 12 minuten in de oven.
  • Pers ondertussen 1/2 citroen uit boven een kleine kom. Voeg de poedersuiker en 50 ml melk toe en meng tot een glad geheel.

Tip: De kaneelsuiker vind je in de verpakking van de kaneelrolletjes.

Eiersalade maken
2
  • Breng in een steelpan ruim water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook in 10 - 12 minuten hard.
  • Laat de eieren schrikken onder koud water. Pel het ei en snijd in kleine blokjes.
  • Snijd de bieslook fijn. Voeg het ei en de bieslook toe aan een grote kom. 
  • Meng met de mayonaise, currykruiden, 1 tl mosterd en breng op smaak met peper en zout (Zie Tip).

Tip: Houd je niet van eiersalade? Je kunt de eieren ook gekookt of gebakken serveren. Gebruik dan de bieslook, mayonaise en currykruiden als beleg en/of smaakmakers voor de broodjes.

Yoghurtparfait maken
3
  • Rasp de schil van een halve sinaasappel. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.
  • Verhit 2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de appel toe. Bak de appel 3 - 4 minuten.
  • Voeg 2 el honing, de sinaasappelrasp, de kaneel en een snufje zout toe aan de pan en bak nog 4 - 5 minuten.
  • Meng ondertussen de yoghurt met de overige honing. Bewaar apart tot serveren.
Smoothie maken
4
  • Voeg de afbakbroodjes toe aan een bakplaat met bakpapier en bak 6 - 8 minuten in de oven.
  • Voeg de frambozen, blauwe bessen, banaan en kokosmelk toe aan een blender of een hoge kom met staafmixer en pureer tot een smoothie. Voeg eventueel nog wat honing toe naar smaak.
  • Verdeel de smoothie over vier glazen.
Garnering voorbereiden
5
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in de lengte in dunne plakjes.
  • Verdeel de helft van de honingyoghurt over vier mooie glaasjes. Verdeel vervolgens de helft van de appelcompôte over de glaasjes, gevolgd door de overige honingyoghurt. Maak af met de overige appelcompôte.
  • Garneer de parfaits met de speculaasstukjes.
  • Verdeel de gerookte zalm, kruidenroomkaas en avocado over drie serveerschalen. 
Serveren
6
  • Leg de kaneelrolletjes op een serveerschaal en besprenkel met het glazuur.
  • Leg de broodjes op een serveerschaal.
  • Serveer met de stol, eiersalade, smoothies, yoghurtparfait, kruidenroomkaas, avocado en gerookte zalm.